12 keer dat Bridget Jones eigenlijk helemaal niet zo leuk was

Nummer 3 is te-nen-krom-mend.

Meest gelezen

Goed: Bridget Jones is aandoenlijk en ontwapenend, maar sorry, mogen we even? Ze was namelijk niet altijd leuk in Bridget Jones Diary en dat mag best gezegd. Twaalf keer dat Jones zich eigenlijk verschrikkelijk gedroeg.

1. De keer dat ze Mark Darcy voor het eerst ontmoette
En zijn totale persoonlijkheid com-pléét beoordeelde op een foute kersttrui, die Darcy toevallig aan moest trekken.

 

2. De manier waarop ze zich op haar werk gedraagt is eigenlijk bloedirritant
Ze weet zo'n beetje niks, ze weet ook niks van de industrie waarin ze werkt, ze maakt ellenlange privé-belletjes op de werkvloer, ze kleedt zich ongepast (al vinden we dat dan soms wel weer grappig, maar toch), ze zeikt AL haar collega's af (zeker niet grappig), ze slaapt met de baas en wanneer ze dan eindelijk wél slaagt in haar nieuwe baan, komt dat omdat Mark Darcy haar helpt.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Hoe ze met haar moeder omgaat is... raar
Ze noemt haar 'vulgair' en doet de hele tijd alsof ze een complete weirdo is die haar tijd niet verdient. For no reason. Goed, moeders kunnen af en toe irritant zijn, maar ze verdienen 't niet om zomaar als debiel te worden weggezet, zoals Bridget eigenlijk vaak doet.

 

4. Dat moment dat haar vader laat zien dat hij worstel met de scheiding...... en ze het gesprek terugdraait naar háár, omdat ze wil vertellen dat ze een vriendje heeft. Wow.

Meest gelezen

5. Dat moment waarop ze Daniel in haar flat laat
Vlak nadat Mark heeft vertelt hoe geweldig ze is. Nog stuitender: het moment waarop Daniel en Mark vechten en ze niks doet.

 

6. Als haar vrienden een tripje naar Parijs voor haar geregeld hebben...
... en ze besluit thuis te blijven omdat ze dus net weer een vriendje heeft. Heeft haar vrienden vast bakken geld gekost, maar dat weet ze niet, want ze vraagt er niet eens naar.

7. Als ze in haar dagboek over Mark schrijft
En hem een lul noemt, 'I hope he dies of a heartattack' schrijft en 'no wonder his clever wife left him' neerpent. Wat Mark Darcy had moeten doen, is van haar wegrennen, in plaats van een nieuw dagboek voor haar kopen.

8. Het feit dat ze zich irriteert aan Mark als-ie z'n onderbroeken opvouwt
Zegt de vrouw die voorheen zo veel troep in haar kamer had rondslingeren dat er 's ochtends steevast een vieze onderbroek op haar gezicht zat geplakt.

9. Dat moment waarop ze Mark niet vertrouwt
En als een soort obsessieve tiener denkt dat hij vreemdgaat, naar aanleiding van het feit dat hij met een vrouwelijke collega... praat. Práát. Och, de jaloezie.

10. Als ze zegt: 'Friends - they spend years trying to find you a boyfriend, but the moment you get one, they instantly tell you to dump him!'
En het nog meent ook. Ehh... wat dacht je ervan dat ze dat zeggen omdat je a) opeens de hele tijd klaagt dat je nu niet meer single bent, b) je nieuwe vriendje gewoon echt niet zo leuk voor je is en c) je continu denkt dat hij vreemdgaat?

11. Het moment dat ze super gefrustreerd raakt dat ze nog niet aan het trouwen is met Mark en ze nog geen kinderen aan het maken zijn
Na acht weken daten. En ze hem daarom dus maar gewoon dumpt.

12. Het feit dat ze sowieso sex had gehad met Daniel (als die prostituee er niet was geweest)
En ze dus vreemd was gegaan bij de man die ze dumpte omdat hij niet binnen acht weken met haar trouwde. Logica is hier nergens te bekennen, nee.

O-ké dan, Bridget.

 

8 dingen die je nog niet wist over Beyoncé >

Bron: Cosmopolitan