Ben jij stiekem een Regina George? Déze test vertelt het je

Drama queens opgelet: er bestaat nu een manier om jouw drang naar drama te meten.

Een van de meest iconische scenes in Mean Girls is wanneer Regina George, na het faken van een vernederende pagina over zichzelf in the Burn Book, pagina’s print en deze door de gang van haar school verspreid. Dit veroorzaakt, tot haar grote genoegen, complete chaos.

Dit is precies het soort gedrag dat psycholoog Scott Frankowski probeert te begrijpen en daarom heeft hij samen met zijn collega’s van de Universiteit van Texas in El Paso een ingenieuze ‘need for drama’-test ontwikkeld. Waarbij die ‘drang naar drama’ wordt gedefinieerd als een ‘samengesteld persoonlijkheidskenmerk waarin individuen anderen manipuleren vanuit een positie van waargenomen slachtofferrol’.

Advertisement - Continue Reading Below

De vragenlijst, ontworpen om het gehalte Regina George-ness in iemand te achterhalen, is gevuld met stellingen als (antwoorden met 'eens', 'beetje', 'oneens'):
- ‘Ik doe of zeg dingen vooral om te zien hoe andere mensen reageren.’
- ‘Ik heb serieus het gevoel dat mensen in mijn omgeving het op me gemunt hebben.’

Hoe je een drama queen nog meer kunt herkennen? Aan eigenschappen als impulsiviteit, het gebrek aan een filter en zij (of hij) ziet zichzelf altijd als het slachtoffer van een situatie.

Meest gelezen

 

Vaak wordt verwacht dat 'dramatisch zijn' - net als 'emotioneel zijn' - een vrouwelijke eigenschap is. Niets is midner waar. Frankowski’s resultaten laten juist zien dat van de 500 geteste vrijwilligers zowel de mannen als vrouwen evenveel aanleg hebben om een drama queen (of -king) te worden.

Hoewel 'drang naar drama' niet wordt bestempeld als een persoonlijkheidsstoornis, kunnen psychologen met behulp van deze test wel beter begrijpen waaróm mensen zich, op bijvoorbeeld social media, gedragen zoals ze zich gedragen (hate comments anyone?).

Je test je eigen Regina George-ness-gehalte HIER.

Ik heb het te druk om te plassen. Is dat erg?

 

Bron: ELLE