Er komt een nieuwe taxidienst, vergelijkbaar met Uber

Het verschil: deze is ALLEEN voor vrouwen.

Ja, je leest het goed: een nieuwe taxidienst, alléén voor vrouwen, is ophanden.

Nadat er steeds meer klachten binnenkwamen over seksuele intimidatie in Uber-taxi's, bedacht een nieuwe start-up in Boston een taxidienst die alleen voor vrouwen is bedoeld.

Chariot for Women, heet de taxidienst, en volgende week zullen de eerste taxi's van de dienst gaan rijden. De chauffeurs zijn allemaal vrouw en er worden alleen maar vrouwen opgehaald en vervoerd. Medeoprichter en voormalig Uber-taxichauffeur Michael Pelletz aan ABC News:

Advertisement - Continue Reading Below

'Toen ik het zoveelste verhaal hoorde over onveilige ritten en chauffeurs die op vrouwen asen, besloot ik de taxidienst op te zetten.'

Op de site lezen we verder dat Michael rillingen kreeg bij het idee dat zijn twee dochters Uber-taxi's zouden pakken.

'Just one bad apple behind the wheel, and those women would not be safe at all. 3 a.m. in Boston is a candy store for predators. Michael's fatherly instinct kicked in.'

Meest gelezen

 

En veilig is Chariot for Women: alle taxichauffeurs moeten hun vingerafdruk achterlaten, passagiers en chauffeurs moeten een codewoord zeggen - dat aangeeft dat ze veilig zijn - voordat de rit kan worden gestart, en prijzen zijn gelijk.

Maar goede bedoelingen of niet; er zijn al verschillende aanklachten van discriminatie aan Pelletz' adres gekomen. 'Je kunt je dienst niet aan één geslacht aanbieden, waarschuwt advocaat en adviseur Joseph Sulman al. 

Pelletz en zijn vrouw Kelly, de president van Chariot for Women, zijn daar al op voorbereid.

'Als we uiteindelijk ook echt in de rechtszaal komen, dan zijn we voorbereid. Alles wat we doen is vrouwen beschermen.'

Wij zijn benieuwd - of Chariot for Women een succes wordt én of het naar Nederland zal komen. Sympathiek is het in ieder geval wel.

DIT Harry Potter-feitje ga je sowieso aan iedereen doorvertellen >