De Gilmore Girls-cast: waar zijn ze nu?

Kirk? Paris? Roy? Waar ZIJN jullie?!

Meest gelezen

Acht jaar geleden namen we afscheid van Gilmore Girls. Later dit jaar keert de serie eindelijk weer terug - hier heel goed nieuws daarover -, maar voor dat het zo ver is zetten we nog even op een rij wat iedereen tegenwoordig doet.

Lorelai Gilmore (Lauren Graham)

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

Nadat Lorelai besloot Lauren wéér voor een iconische moederrol te gaan: in Parenthood werd ze alleenstaande moeder Sarah Braverman. Ze deed ook nog een paar films (Evan Almighty en Bad Santa) én ze was de auteur van New York Times' bestseller Someday, Someday, Maybe, dat op een gegeven moment bijna een tv-serie zou worden.

Rory Gilmore (Alexis Bledel)

 

Advertisement - Continue Reading Below

Alexis deed nog een aantal films na haar rol als Rori (The Kate Logan Affair en Jenny's Wedding) en ze speelde de hoofdrol in serie Us & Them. Verder strikte ze ook nog de rol van Beth Dawes in Mad Men, waar ze haar man ontmoette: Vincent Kartheiser.

Luke Danes (Scott Patterson)

 

Advertisement - Continue Reading Below

Scott was na zijn roll als Luke nog een paar keer op tv te zien: in de series The Event, Aliens of America en 90210. Verder was-ie 'Agent Strahm' in de Saw-reeks.

Lane Kim (Keiko Agena)

Meest gelezen

 

Het verging Keiko, die Rori's beste vriendin Lane speelde, goed na Gilmore Girls: ze had rollen in succesvolle tv-series House, Scandal en Shameless, en ze had een rolletje in de film Transformers: Dark of the Moon.

Michel Gerard (Yanic Truesdale)

Advertisement - Continue Reading Below

 

Yanic Truesdale ging na Gilmore Girls, waarin hij de gevatte receptionist Michel Gerard speelde, iets heel anders doen: hij verhuisde terug naar Quebec, de plek waar hij vandaan komt, en begon daar een spinningstudio.

Richard Gilmore (Edward Herrmann)

 

Advertisement - Continue Reading Below

Edward heb je nog veel gezien na Gilmore Girls: hij had rollen in Grey's Anatomy, Law & Order en The Good Wife, en hij was de stem in de Oakmont-reclame in The Wolf of Wallstreet. Verdrietig: in 2014 verloor Edward Herrmann zijn strijd tegen kanker, maar zijn rollen zullen altijd onthouden blijven.

Emily Gilmore (Kelly Bishop)

Meest gelezen

 

Kelly nam na Gilmore Girls de rol van Fanny Flowers aan in Bunheads - een serie die ook door Amy Sherman-Palladino, maker van Gilmore Girls, werd bedacht. Kelly liet weten haar rol ook als eerbetoon aan haar wijlen on screen-man Edward Herrmann te zien.

Sookie St. James (Melissa McCarthy)

Advertisement - Continue Reading Below

 

Melissa McCarthy had na Gilmore Girls, zoals je uiteraard weet, een nog succesvollere carrière: ze kreeg een Oscar-nominatie voor haar rol in Bridesmaids, ze won een Emmy voor haar rol in Mike & Molly en ze schreef haar eigen serie, The Boss, waar sterren als Kristen Bell, Kathy Bates en Peter Dinklage voor aanschuiven.

Kirk Gleason (Sean Gunn)

 

Advertisement - Continue Reading Below

Sean Gunn had na Gilmore Girls een paar seizoenen een rol in Bunheads - jep, net als Kelly Bishop aka Emily Gilmore - en verscheen in Glee en H . Zijn laatste grote rol was die van Kraglin in Guardians of the Galaxy, waarin hij in het vervolg in 2017 ook weer te zien is.

Paris Geller (Lisa Weil)

Meest gelezen

 

Ook Liza Weil zat na haar tijd in Gilmore Girls in de serie Bunheads. Je hebt haar misschien ook gezien als Amanda Tanner in Scandal, en ze speelt Bonnie Winterbottom in Shonda Rimes' How To Get Away With Murder.

Miss Patty (Liz Torres)

Advertisement - Continue Reading Below

 

Liz Torres speelde na Gilmore Girls (en heel wat kilo's minder) nog in Private Practice, Desperate Housewives en Scandal.

Dean Forester (Jared Padalecki)

 

Advertisement - Continue Reading Below

Jared speelde in Gilmore Girls Dean Forester, het aan/uit-vriendje van Rory, en toevallig kreeg hij daarna een rol in Supernatural waar zijn on-screen broertje ook Jared heet. Tussendoor speelde hij ook nog even in Friday the 13th.

Logan Huntzberger (Matt Czuchry)

Meest gelezen

 

Matt Czuchry speelde Rory´s vriendje in Gilmore Girls. Hij had een rol in Friday Night Lights en speelt nu in The Good Wife.

Jackson Benneville (Jackson Douglas)

Advertisement - Continue Reading Below

 

Jackson Douglas sprak na Gilmore Girls verschillende stemmen in voor Family Guy en speelde in een handjevol films.

Taylor Doose (Michael Winters)

 

Advertisement - Continue Reading Below

Michael Winters ging na Gilmore Girls de planken op; hij scoorde ook een rol in Wrong Mountain, dat even een succes op Broadway was.

Babette Dell (Sally Struthers)

Meest gelezen

 

Sally speelde na Gilmore Girls in een aantal films, waaronder Hollywood Musical! en Waiting in the Wings: The Musical.

Mrs. Kim (Emily Kuroda)

Advertisement - Continue Reading Below

 

Emily Kuroda speelde de tikkeltje freaky moeder Mrs. Kim. Na Gilmore Girls kreeg ze rollen in Sequestered en The Bold and the Beautiful.

Zack van Gerbig (Todd Lowe)

 

Ook Todd Lowe schoof aan bij Bunheads. Maar hij deed nog veel meer: hij speelde Terry in True Blood en had rollen in NCIS en Ave 43.

Jess Mariano (Milo Ventimiglia)

 

Milo Ventimiglia nam na Gilmore Girls rollen aan in The Bedford Diaries, Heroes, Mob City en Chosen. In 2003 startte hij zijn eigen productiemaatschappij met zijn beste vriend, Russ Cundiff.

Christoper Hayden (David Sutcliffe)

Rory's vader - aka Christopher Hayden, gespeeld door David Suttcliffe -, speelde na Gilmore Girls in een aantal films, maar hij is 't bekendst om zijn rol als Dr. Len Barliss in Proof en zijn acteerwerk in Cracked.

 

Van DIT Gilmore Girls-nieuws werden we dus héél blij >

Bron: ELLE.com