Opmerkelijk: dit zijn de 10 grootste dealbreakers in daten en relaties

Herken je dingen?

Meest gelezen

De journal Personality and Social Psychology Bulletin publiceerde een onderzoek waarin men op zoek ging naar de tien grootste dealbreakers als het op daten aankomt.

Niet de eerste keer dat het wordt gedaan, maar interessant aan dit onderzoek is dat het onderscheid maakt tussen dealbreakers voor kortetermijnrelaties (flings, dus), en dealbreakers voor langetermijnrelaties. Die twee blijken namelijk te verschillen; een slechte geur is voor een fling niet te doen, maar blijkbaar wordt stank minder erg als er echte liefde in het spel is en we iets op de lange termijn willen.

Advertisement - Continue Reading Below

Op een rij, de bevindingen van 't onderzoek. Herkenbaar?

TOP 10 DEALBREAKERS VOOR FLINGS 1. Gezondheidsproblemen of SOA's; 2. Een vieze geur; 3. Gebrek aan hygiëne; 4. Een ander huwelijk of een andere relatie; 5. Het daten van meerdere mensen; 6. Woedeaanvallen of mishandeling; 7. Slechte bedprestaties; 8. Niet aantrekkelijk genoeg; 9. Racisme;10. Kan niet voor zichzelf zorgen.

TOP 10 DEALBREAKERS VOOR LANGETERMIJNRELATIES 1. Woedeaanvallen of mishandeling; 2. Het daten van meerdere mensen; 3. Onbetrouwbaarheid; 4. Een ander huwelijk of een andere relatie; 5. Gezondheidsproblemen of SOA's; 6. Een alcohol- of drugsprobleem; 7. Gebrek aan attente gebaren of liefde; 8. Desinteresse; 9. Slechte hygiëne;10. Een vieze geur.

Meest gelezen

Gregory Webster, een van de onderzoekers, legt in een persbericht uit dat negatieve eigenschappen vaak de positieve eigenschappen van degene waar je me datet overschaduwen. Dat we red flags uiteindelijk belangrijker vinden dan de, in eerste instantie, leuke eigenschappen van iemand, hebben we aan de evolutie te danken: destijds zorgde dat ervoor dat we in staat waren een goede partner uit te kiezen die ook geschikt was voor de voortplanting.

Webster stelt verder dat de meesten goed in staat zijn de mensen te vermijden met wie ze geen goede relatie kunnen opbouwen. Mocht je daar moeite mee hebben, dan adviseert Webster beter naar je intuïtie proberen te luisteren. Als iemand je een onveilig gevoel geeft – al is-ie op papier leuk –, dan loont het om daarnaar te luisteren.

'Vaak zijn we gelukkiger als we op zoek blijven gaan naar een goede partner, dan wanneer we met een partner blijven waarbij negatieve eigenschappen (of beter: eigenschappen die jij als negatief ervaart) moeten worden weggepoetst.'

Bron: ELLE