Dit meisje heeft een van de engste banen ter wereld

En ze begon op haar 16e (!).

Meest gelezen

Zestien was ze, toen Clair Marie haar ouders overtuigde dat ze van een radiotoren van 146 meter moest springen. Vanaf het moment dat ze op haar achtste voor het eerst over BASE jumping hoorde, was ze erdoor gegrepen, en toen ze eindelijk haar eerste sprong van die radiotoren maakte, wist ze: dit moet ik doen.

'Ik kwam thuis en dacht: oh my god, dit is wat ik hoor te doen.'

Ze werd de jongste BASE jumper ter wereld.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

BASE staat voor Building, Antenna, Span en Earth: gebouwen, antennes, bruggen en bergen, de dingen waar BASE jumpers vanaf springen. De sport is zo gevaarlijk, dat het illegaal is in grote delen van Amerika. Terwijl parachutespringers van ongeveer 4000 meter hoogte springen, doet Clair Marie sprongen van 915 meter en zelfs 45 meter (!) hoogte, waardoor ze veel minder tijd heeft haar parachute te openen en dus elke seconde telt. Sinds de sport in 1981 opkwam, zijn er 279 mensen gestorven aan BASE jumping, en 2015 was een rampenjaar voor de sport: maar liefst 27 mensen stierven.

Marie: 'We willen meer ervaren, onzelf tot het uiterste pushen. We willen de ultieme uitdaging aangaan, om te zien wat we allemaal kunnen,' zegt Marie. 'Als je springt, denk je aan niets anders dan wat er op die milliseconde gebeurt. Die hyperfocus, waarin je aan niks anders denkt dan het nu, kan een ontzettend bevrijdend gevoel geven.'

Marie is inmiddels 26, en hoewel ze al 750 sprongen heeft gedaan, bestaat er bij elke sprong weer de angst voor de dood. 'Er stroomt een oerangst door je aderen die zegt dat je doodgaat als je van het randje springt. Maar al die angst verdwijnt meteen als je voet het randje verlaat.' Haar familie is nog steeds niet blij met haar carrière.

Want een carrière is het - Marie kan van het springen leven. Ze had een tv-show Base Girl op Epic TV, ze doet stunts voor reclames en films, ze doet betaalde optredens en ze krijgt binnenkort een eigen kledinglijn. Ondanks dat haar carrière draait om adrenaline en angsten, zou ze één ding nooit doen: bungee jumpen.

'Ik zal nooit bungee jumpen. Dat klinkt raar omdat ik van gebouwen en bergen af spring, maar bij bungee jumpen leg je je leven in de handen van iemand anders. In die zin ben ik blijkbaar toch een control freak.'

Cosmopolitan volgde Marie een tijdje, en was bij een sprong. Zie de minidocumentaire hieronder:

 

Kanye West kocht zijn eerste mobieltje dus omdat hij Kim Kardashian voor zich wilde winnen >

Bron: Cosmopolitan.com