DIT zijn dus de 9 beste banen om iemand aan de haak te slaan

Zeg nou zelf: een cocktailshakende barman (of -vrouw) weerstaat toch niemand?

Meest gelezen

Wat is dat toch, met mannen die vaardig een cocktail in elkaar kunnen draaien? Ligt het aan de flessen die ze keurig de lucht in navigeren en (vaak) weer keurig opvangen? Ligt het aan de kiene glimlach waarmee ze het resultaat naar je toeschuiven? Ligt het aan onze eigen oppervlakkigheid? (Allicht.) Hoe het ook zij, cocktailmannen weten dat het gros van de vrouwen ze een warm hart toedragen. En terecht. Dat gezegd hebbende: een vrouwelijke cocktailshaker gooit misschien wel nòg hogere ogen.

Advertisement - Continue Reading Below

Afijn. Er is nog een aantal andere beroepen dat hartstikke geschikt is om iemand aan de haak te slaan. Of je nu man of vrouw bent, maakt geen biet uit. Da's toch fijn nieuws voor degenen die dachten veroordeeld te zijn tot de suffe kantoorpieten ter plaatse. 

Goed, we hebben: 

De ijsjesverkoper

En wel omdat iedereen met je wegloopt ten tijde van een hittegolf - de likeability factoris er. What's in it for me vraag je? Je komt een keur aan mensen tegen en kunt die onder het ijsjes verkopen handig onderwerpen aan een supersnelle keuring. Komt nog bij dat je kunt flirten zoveel je wilt. (Iedereen is na pak hem beet 60 seconden toch weer weg - mocht het een fiasco worden.)

Meest gelezen

De fysiotherapeut

Mensen die mensen van hun pijn afhelpen (of in ieder geval een poging doen tot en weten waar de knopen zitten en ondertussen vriendelijk op je inpraten), zijn goud, dat weet iedereen. 

De dokter

Idem.

De steward(ess)

Ligt denk ik toch aan het (mantel)pakje. Een kostuum doet wat met de mens.

De hondenuitlater

Immers, iedereen weet wat er tussen Roger en Anita in 101 Dalmatiërs gebeurde. (Nu waren zij geen professionele uitlaters, maar dáárom juist, kun je nagaan hoe rap het kan gaan als je dat dus wèl bent.)

De dansdocent

Ooit een salsaklasje gevolgd? En dan met name: heb je ooit een goede danspartner gehad? Die je dan moeiteloos de hele zaal door zwierde en, zoals het hoort, het voortouw nam? Dat dus. Was vast plezierig. Het zijn toch vaak, en zeker in Nederland, alleen de docenten die dat dan kunnen. Maak je sowieso goede sier mee, plus je kunt tijdens het zwieren alvast polsen wat voor niveau de ander heeft - mocht je dat van belang vinden. 

De strandwachter

De eventuele redder in nood, maar sowieso de sympathiekeling waar je op af stapt met allerhande vragen.

De scheidingsadvocaat

Of misschien nog beter is de relatietherapeut. Dan kun je in een vroeger stadium toeslaan. Wat betreft de scheidingsadvocaat: je weet in ieder geval zeker dat de tegenpartij vrijgezel is (wordt), waar je dan weer handig op zou kunnen inspelen...

De personal train(st)er

For obvious reasons

Zo. Nu jullie!

 

Bron: harpersbazaar.nl