Deze opleidingen leveren de best betaalde banen op

Voor als je daarnaar op zoek bent.

'Choose a job you love and you will never have to work a day in your life,' aldus tegeltjeswijsheid. En dat is helemaal waar natuurlijk, precies niemand wil zijn dagen slijten op een kantoor, met een baan die je eigenlijk haat. Maar wèl fijn is dat diezelfde baan vaak ook wat (lees: geld) oplevert. De vraag blijft: welke studies leiden nu echt tot een gouden carrière? Harvard en Cambridge University zochten het voor je uit.

Advertisement - Continue Reading Below

Uit hun onderzoek bleek dat personen met een diploma in de techniek, geneeskunde, economie en technologie tien jaar na hun afstuderen het hoogste salaris hadden. Dokters en andere geneeskundigen kregen gemiddeld €70,000 (mannen) en €55,000 (vrouwen) op hun rekening bijgeschreven. Personen werkzaam in de economie moesten het doen met €53,000 (mannen) en €48,000 (vrouwen).

Onderaan de keten bevonden zich de creatievelingen (verrassing!), zoals studenten die creatieve kunsten studeren. Zij verdienen op jaarbasis gemiddeld €18,000 (vrouwen) en €22,000 (mannen). Juist, minder dan de helft van de topinkomens.

Meest gelezen

 

Nog een grappig feit uit het onderzoek: het salaris van je ouders is van invloed op jouw toekomstige inkomen. Een student uit een rijke familie verdient namelijk al gauw 10% meer dan een student uit een gezin met een gemiddeld inkomen. En mogen we het even hebben over het feit dat vrouwen dus inderdaad nog steeds een stuk minder verdienen dan mannen? Niet oké!

Dit Snapchatprobleem is EINDELIJK verholpen!

Bron: Harper's Bazaar