13 dingen die Beyoncé ons leert over vreemdgaan

Nummer 10: vergeef, maar alleen als de ander het waard is.

Meest gelezen

Je weet 't inmiddels: Beyoncé dropte visueel album Lemonade, deze 18 lyrics wijzen erop dat Jay Z is vreemdgegaan en op het einde zien we dat het (vooralsnog) toch is goedgekomen tussen de twee.

Dertien lessen die Beyoncé ons hiermee geeft.

1. Gooi het er allemaal uit
Bey liet zo'n beetje alle soorten gevoelens zien op Lemonade: woede, verdriet, jaloezie. Het werkte overduidelijk therapeutisch om al die gevoelens eruit te gooien, want ze opkroppen is voor niemand goed. Dus doe als Beyoncé en praat erover tegen je vrienden, je familie, je therapeut, je moeder; de hele wereld, als het moet. 

Advertisement - Continue Reading Below

2. Weet wat je waard bent
Zoals Bey op Lemonade zingt: 'Who the fuck do you think I am? You ain't married to no average bitch' en 'It's such a shame, you let this good love go to waste'. Je moet je realiseren hoeveel je waard bent en hoeveel je liefde waard is; waarschijnlijk héél veel.

3. Word boos op degene waar je partner mee is vreemdgegaan
 'I don't wanna lose my pride but I'ma fuck me up a bitch,' zingt Bey. Laat het er allemaal uit! Als je wil schreeuwen dat je met een sleutel haar auto wil bekrassen, doe dat dan (maar dat bekrassen ehh... niet, om drie redenen: a) je bent niet echt gek, b) je zult je daarna niet beter voelen en c) straks heb je een boete op zak).

Meest gelezen

4. Maar onthou dat het echte probleem niet bij die ander ligt, maar bij jou en je partner
Die ander had iedereen kunnen zijn; het echte probleem zit tussen jou en je partner. Doe als Bey en maak een statement naar je vreemdgaande partner: 'Just give my fat ass a big kiss boy / Tonight I'm fucking up all your shit, boy.'

5. Zie er fantastisch uit, als je dat wil
Je bent je eigen nummer 1, dus zorg goed voor jezelf. Dat betekent niet dat je niet mag huilen en je een compleet wrak mag voelen, maar onthou dat je jezelf liefhebt en dat je nog steeds voor jezelf moet blijven zorgen. Op de dagen dat je dus wel de kracht vindt om te douchen, kun je maar meteen er het beste van maken en ervoor zorgen dat je shine hebt als Bey.

6. Vertrouw je intuïtie
Je voelt het vaak snel genoeg als je partner liegt. Als je alleen al vermoedens hebt, is het vaak ook waar. Je weet wat de alarmbellen zijn - 's nachts moeten wachten op een verlate thuiskomst, iemand anders' parfum ruiken -, dus luister naar ze. Beyoncé zegt keer op keer dat ze Jay Z's vreemdgaan al meteen voelde.

7. Weet dat mensen ook in gelukkige relaties vreemdgaan
Onderzoek van Rutgers wijst uit dat 56% van de vreemdgaande mannelijke deelnemers en 34% van de vreemdgaande vrouwelijke deelnemers aangaven dat ze gelukkig waren in hun relatie ten tijde van hun affaire. Geen een relatie is perfect, en overspel kan bij iedere relatie voorkomen.

8. Bedrogen worden is een van de verschrikkelijkste gevoelens die er zijn en je moet er doorheen
Het kan oprecht voelen alsof de persoon van wie je het meest houdt, alles kapot probeert te maken waar jij waarde aan hecht. Of, hoe Beyoncé het zegt: 'Are you aware you're my lifeline, are you trying to kill me?'

9. Bedrogen worden kan je het gevoel geven dat je gek wordt en dat is oké
Het probleem van affaires en bedrog is al eeuwenoud, net als de vraag: 'What's worse, looking jealous or crazy? / Jealous or crazy? / More like walked all over lately, walked all over lately, I'd rather be crazy.'

10. Vergeef, maar alleen als de ander het waard is
Jay Z was dat voor Beyoncé overduidelijk wel, maar denk goed na; is jouw partner het écht waard om het moeilijke proces van vergeven in te gaan? Als je wel besluit voor vrede te vechten - om de juiste redenen -, dan moet je de ander écht kunnen vergeven. Zoals Bey het zingt: 'Ten times out of nine, I know you're lying / But nine times outta ten, I know you're trying.' Als de vreemdgaande partner oprecht berouw heeft en laat zien dat hij wil veranderen, kan het 't weleens waard zijn om het nog een kans te geven.

11. Langetermijnrelaties vergen werk
Bey zingt: 'Every promise don't work out that way,' en dat klopt: langetermijnrelaties zijn aan verandering onderhevig en sommige dingen die je met de beste wil van de wereld niet aankomen. Soms wordt je relatie getest, en als je er allebei hard genoeg aan kunt werken, kun je die testen overleven.

12. Een affaire kan iets positiefs bijdragen aan je relatie
 Als Bey's Lemonade ons iéts laat zien, is het dat een affaire twee mensen kan laten zien wat er schort aan hun relatie, en op die manier diepgewortelde problemen kan veranderen. Praten met je partner is altijd 't beste en meest helende wat je kunt doen.

13. Geef de vreemdganger maar één tweede kans
Een incident is ene incident; een patroon is een patroon. Als je echt om elkaar geeft eraan kunt werken, is een slippertje te vergeven. Maar twee keer? F*ck that. Of, om met Bey te spreken:

'This is your final warning / You know I give you life / If you try this shit again you gon' lose your wife.'

 

Op een rij: de beste momenten Lemonade > 

Bron: Cosmopolitan.com