Dit is de nieuwe trend in scheidingsland

Zou het iets voor jou zijn...?

Je denkt: een wezenlijk onderdeel van scheiden is... nuja, uit elkaar gaan. Mentaal en fysiek. Maar dat hoeft dus niet per se, als we de laatste scheidingstrend bekijken.

Iedere woensdagmorgen, als Wendy Paris klaar voor de dag naar beneden komt, ziet ze haar zoontje gezellig en gelukkig met zijn vader aan de keukentafel. Picture prefect, met het verschil dat Wendy en haar man zijn al drie jaar gescheiden zijn. 

Advertisement - Continue Reading Below

Zie hier de nieuwste trend in scheidingsland: het zogeheten birdnesting, zoals NY Post het beschrijft. De gedachte: exen kunnen elkaar beter bij de ontbijttafel zien dan in de rechtszaal. En dus blijven de kinderen thuis wonen, terwijl mama en papa om de paar dagen rouleren.

 
NY Post sprak een aantal birdnesters en de motivaties en invulling ervan zijn uiteenlopend. Wendy Paris huurt zelf elders een studio, maar de maaltijden worden met z'n drieën genuttigd. 'Ik wilde hem niet ontwortelen,' zo zegt ze. 

Voordeel van het birdnesten is dat het welzijn van de kinderen voorop staat en de kids één thuis blijven houden. Maar goed, dan moet je nog wel met je ex door één deur kunnen. 

Zou jij het zien zitten?

Zó maakten de celebs zich klaar voor het MET Gala >

Bron: Harper's Bazaar