Dit deden Kate Moss, Naomi Campbell (en andere supermodellen) toen zij twintig waren

Toch wel nieuwsgierig naar de post-puberjaren van deze supers? 

Meest gelezen

NAOMI CAMPBELL
Wellicht was het altijd al de bedoeling dat Naomi Campbell in de schijnwerpers zou belanden. Terwijl het model studeerde aan de Italia Corti Academy in Londen, verscheen ze al in videoclips van onder ander Bob Marley. Al snel tekende ze bij Synchro Model Management en de rest is geschiedenis. Terwijl anderen aan het bedenken waren hoe de existentiële crisis te overkomen, had Naomi al een modellencarrière. 

Advertisement - Continue Reading Below

 

CINDY CRAWFORD
Cindy staat bekend om haar atletische bouw en haar all-American look. Wedden dat je niet wist dat ze eigenlijk van plan was haar diploma chemical engineering aan de Northwerstern-universiteit in Chicago te behalen? Ze volgende het eerste jaar maar won toen, balen,helaas, de wedstrijd Look of the Year een sleepte daarmee een modellencontract bij Elite Model Management in de wacht. Ze verscheen op de cover en en en. Dat deed Cindy op haar twintigste. 

Meest gelezen

 

KARLIE KLOSS
Karlie mag dan nog maar 23 jaar jong zijn en daarmee niet in het rijtje oudgedienden passen, maar met een cv die al wordt gevuld sinds je dertiende, mag je gewoon meedoen met de groten. Vandaar. Karlie werd op haar dertiende door Elite Model Management ontdekt toen ze voor een goed doel in Saint Louis, Missouri een modeshow liep. In 2008 tekende ze bij Next Model Management. Ze liep alle grote modeshows en werd het gezicht van merken zoals Donna Karan, Dolce & Gabbana, Yves Saint Laurent en Dior. In 2013 werd ze een Victoria's Secret Angel om dit contract in 2015 te beëindigen. In 2013, toen Karlie twintig was, stond zij op nummer één op de lijst van Models.com

 

KATE MOSS
Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze op hun twintigste het gezicht van een Calvin Klein-campagne werden om vervolgens het gezicht van de jaren 90 te worden. Niet veel mensen. Kate Moss wel. 

 

LINDA EVANGELISTA 
Dit supermodel deed naar eigen zeggen maar 'mediocre' werk toen ze twintig was. Ze was al bezig met het modellenwerk sinds haar zestiende om even een pauze in te lassen om zich op haar school te richten. Pas op haar 27e werd ze een echte super toen zij op aanraden van Peter Lindbergh heur haar tot een bop knipte.