Blake Lively is NIET blij met die grap over 'verkrachter' Woody Allen

Blake Lively vond het in ieder geval niet grappig.

Meest gelezen

Op de eerste dag van het Cannes Film Festival meteen reuring. Het jaarlijkse filmspektakel werd dit jaar met de nieuwe prent van Woody Allen geopend, Café Society, waarin Kristen Stewart, Jesse Eisenberg en Blake Lively speelden.

De Franse ceremoniemeester van de openingsavond, acteur Laurent Lafitte, begon de kick-off in de filmzaal van Cannes met een praatje én een grap die bij velen in het verkeerde keelgat schoot. Lafitte zei:

Advertisement - Continue Reading Below

'It's very nice that you've been shooting so many movies in Europe, even if you are not being convicted for rape in the U.S.'

YIKES.

Met de grap verwees de Fransman naar regisseur Roman Polanski die in 1977 in Amerika gearresteerd werd voor de verkrachting van een dertienjarig meisje. Hij pleitte schuldig en vluchtte nadien naar Europa om zijn celstraf te ontlopen.

Het is geen geheim dat Woody Allens privéleven geregeld in het nieuws verschijnt. Hij trouwde met zijn adoptiedochter en deed onlangs nog flink wat vreemde uitspraken over zijn relatie met haar.

Meest gelezen

Daarnaast wordt de 80-jarige regisseur door Dylan Farrow, die hij destijds samen met zijn ex-vriendin Mia Farrow had geadopteerd, beschuldigd van seksueel misbruik. In een open brief die in 2014 werd gepubliceerd gaf Dylan Farrow een gedetailleerde beschrijving van de feiten die zouden plaatsgevonden hebben toen ze zeven jaar oud was. Niet fraai.

Toch lijkt Woody Allens nieuwe muze, Blake Lively, standvastig naast hem te blijven staan. Tegen het blad Variety zei ze gisteren over de grap die woensdagavond werd gemaakt:

'I don't think any jokes about rape, homophobia, or Hitler is not a joke. I think that was a hard thing to swallow in 30 seconds. Film festivals are such a beautiful, respectful festivals of film and artists and to have that, it felt like it wouldn't have happened if it was in the 1940s. I can't imagine Fred Astaire and Bing Crosby going out and doing that. It was more disappointing for the artists in the room that someone was going up there making jokes about something that wasn't funny. What on earth was happening? It was really confusing.'

Hmm...

Bekijk het moment hieronder en oordeel vooral zelf:

 

Woody Allen zelf heeft ook tegen Variety gereageerd en laat weten:

'I'm completely in favor of comedians making any jokes they want.'

De krap over de regisseur kwam slechts uren nadat Woody's zoon Ronan Farrow een essay had gepubliceerd in The Hollywood Reporter over hoe de media op een grootschalig vlak het verhaal van zus Dylan over het misbruik hebben genegeerd. Zowel Blake Lively als Woody Allen lieten gisteren in Cannes weten het stuk niet gelezen te hebben en daarom niet te willen reageren.