10 gebeurtenissen uit 2010 die je alweer vergeten was

En waar we je met alle liefde weer even aan helpen herinneren. Omdat het zo'n goed jaar was.

Meest gelezen

1. Angry Birds was niet alleen jouw lievelings-app, maar ook die van je zusje, tante, beste vriendin, opa... Het spel maakte zijn debuut in de Apple Store in december 2009 en tegen de tijd dat het oktober 2010 was, was het al 42 miljoen keer(!) gedownload. Dit jaar kwam-ie ook nog eens uit als film en overtrof het aantal verkochte tickets voor Captain America: Civil War. Jep, een animatiefilm gebaseerd op een spelletje, wint het van Marvels superhelden.

Advertisement - Continue Reading Below

 

2. De Jelena-roddels staken de kop op toen Justin Bieber en Selena Gomez zoenend gespot werden op oudjaarsavond. Ja, zó lang geleden is dat alweer. En we weten helaas allemaal hoe hun relatie afliep

Meest gelezen

 

3. One Direction was een feit. Zes jaar geleden is het alweer dat de inmiddels ex-boyband (#sob) bij elkaar werd gezet. Harry Styles (die overigens as we speak in Nederland rondloopt), Zayn Malik, Niall Horan, Liam Payne en Louis Tomlinson auditeerden voor The X Factor UK als solozangers, maar werden later door de juryleden in een groep geplaatst. Blik hier even terug op het enorm schattige moment van toen ze dat te horen kregen:

Advertisement - Continue Reading Below

 

4. Apple kwam met de allereerste iPad. Waren je ouders net gewend aan die grote touch screen-telefoons, mocht je ze weer helemaal opnieuw uitleggen dat dit elektronische geval ‘eigenlijk precies hetzelfde is als een iPod Touch, maar dan groter!’

 

Advertisement - Continue Reading Below

5. Kylie Jenner, slechts twaalf jaar in 2010, was bang dat de 14-jarige Kendall ‘the coolest one in the family’ zou worden wanneer ze als model zou doorbreken. Never a dull moment met de Kardashians/Jenners. Ook zes jaar geleden niet.

Meest gelezen

 

6. Ke$ha’s Tik Tok was dé nummer één hit van het jaar. En het waren de ‘10s, dus natuurlijk gebruikte Kesha het dollarteken nog als ‘s’ in haar naam. Een gewone letter kon écht niet.

Advertisement - Continue Reading Below

 

7. Lady Gaga droeg DIE vleesjurk naar de Video Music Awards. Dat het inmiddels zo lang geleden is, betekent niet dat we er geen kotsneigingen meer van krijgen. Tegenwoordig hangt het ding verpieterd in een museum.

 

8. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I draaide in de bioscopen. Ja, als je je bedenkt dat Fantastic Beasts and Where to Find Them eind dit jaar in de theaters te zien is, besef je ineens hoe lang geleden dat ook alweer is. Zoals Ron zou zeggen: bloody hell.

 

9. Flashmobs waren een ding. Geef maar toe dat jij ook altijd stiekem hoopte dat je out of nowhere werd overvallen door een station vol dansende mensen. Wat ook een ding was: Glee. Herinner je je die aflevering nog waarin Artie droomt over het meedansen in een flashmob (en hoe zielig het was dat dat door zijn rolstoel nooit zou gebeuren)?

 

10. Katy Perry’s California Gurls was de onofficiële zomerhit van 2010. ‘Fine, fresh, fierce, we got it on lock’ zou dé perfecte Instagrambeschrijving geweest zijn voor jou en je squad. Als Instagram had bestaan in 2010. En als we onze vriendengroep ‘squad’ hadden genoemd in die tijd. Juist.

 

Die goeie ouwe tijd.