Maak je op voor een nieuwe Gossip Girl-serie!

Televisienieuws waar je héél blij van gaat worden.

Ondanks dat we Gossip Girl in 2012 met pijn in ons hart gedag moesten zeggen, heeft de show nog steeds een enorm trouwe fan base. Netflix moet het niet wagen om de reeks uit hun streaminglijst te halen, want dan komen er massaal boze mails binnen. Geen wonder dat HBO nu probeert om dat succes te gaan evenaren.

Deadline laat namelijk weten dat het netwerk achter onder andere Game of Thrones de rechten van Prep heeft gekocht. En laat dat nou nét een boek zijn wat verdomd veel op de Gossip Girl-reeks lijkt en al enorm populair onder tieners is.

Advertisement - Continue Reading Below

Prep, dat in 2005 uitkwam, is geschreven door Curtis Sittenfeld en gaat over een meisje uit midwest Amerika die naar een chique kostschool gaat in New England. Daar aangekomen waant ze zich plots in een wereld van rijkeluiskinderen en aanschouwt ze vanaf de zijlijn - hoé Dan Humphrey-esque! - hoe de elite leeft en raakt ze, uiteraard, verliefd.

Colleen McGuinness, schrijfster voor onder andere 30 Rock, is al gezet op het project, samen met Carolyn Strauss, die ook producer is voor Game of Thrones. Wanneer ze beginnen met casten is nog niet bekend, maar wij hopen op een tweede Blair en Serena.