Deze truc om een natte telefoon te redden is nog véél beter dan rijst

Leg je natte telefoon NIET in een schaaltje rijst. Er is namelijk een betere manier.

We horen het al jaren: géén paniek als je je telefoon in het water hebt laten vallen, want halleluja, daar is het wondermiddel rijst. Uiteindelijk zal dat trucje ook wel werken, maar Gazelle sloeg aan het testen en kwam erachter dat een ander huishoudelijk middel véél beter werkt voor je doorweekte telefoon. Namelijk: kattengrit. Ja, echt.

En dan natuurlijk niet zómaar kattengrit, nee. Het specifieke 'kristallen' kattengrit wordt aangeraden voor de wederopstanding van je telefoon. Gazelle legt uit dat je altijd eerst moet proberen zoveel mogelijk water uit je mobiel te schudden en hem dan aan de lucht moet laten drogen. Wil je er dan zeker van zijn dat er zich geen druppel water meer bevindt in je telefoon, laat hem dan zo lang mogelijk in het kattengrit liggen.

Advertisement - Continue Reading Below

En dat laatste is belangrijk. Hoe moeilijk het ook is om Facebook en Instagram te laten voor wat ze zijn, het is het allemaal waard om je geliefde mobiel terug te krijgen. Want, schrik niet: we hebben het hier niet over een paar uurtjes – eerder over dagen (shock en horror!). Als je zo'n drie dagen van je telefoon af kunt blijven, geef je hem de beste kans om zijn watertrauma te overleven.

Je kunt dit.

Hou vol.