De leukste, gekste en grappigste momenten van het EK 2016

Zaza, verander alsjeblieft NOOIT iets aan je loopje. Kunnen we blijven lachen.

Meest gelezen

Vandaag om 21.00 uur stipt is het zo ver: de finale van het EK 2016! Vanzelfsprekend lieten we je al kennismaken met de heetste voetballers die het veld betraden, maar ook de meest unieke kapsels van de spelers kwamen voorbij, want dat zijn dingen die we je nou eenmaal niet willen onthouden. En of je vanavond nu voor Portugal of Frankrijk juicht, laten we nog één keer terugblikken op de leukste momenten uit de wedstrijden van de afgelopen weken. Omdat we het stiekem toch wel heel jammer vinden dat België en IJsland er niet meer bij zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

De bizarre penaltyreeks van Duitsland-Italië. Maar liefs ACHTTIEN penalties moesten er worden genomen om tot de winst van Duitsland te komen. En dat mede dankzij de strafschoppen van Zaza en Pellè (heren, schaam jullie):

Meest gelezen

 

En uiteraard werden daar zo mogelijk nóg lachwekkendere filmpjes van gemaakt. Kijk zelf maar even:

 

Het indrukwekkende klapsalvo van IJsland. IJslands zege op Engeland eindigde in luid geklap en ge‘huh’ van zowel de spelers als de supporters. Om kippenvel van te krijgen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Daniël de Ridder als commentator bij Studio France. Zéker een hoogtepunt van dit EK. En wat voor één. De knappe voetballer schoof dit jaar voor het eerst aan als commentator, maar zorgde meteen voor hoge kijkcijfers. Don’t hate the players, hate the game…

 

Löw en zijn ehh… grijpgrage handen. De coach van Duitsland kan zijn handen maar niet thuishouden. Misschien wel het gekste (en smerigste) hoogtepunt van het EK.

 

We leerden dat Bale stiekem kaal wordt. Een verassende wending: de aanvaller van Wales heeft niet zonder reden een man bun. Zoals in Studio France al werd gezegd: ‘achter de man bun gaat een diepe tragiek schuil’; en wel een kalende plek net boven de zorgvuldig geplaatste knot.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 

Voedselbespreking in Studio France. Het voetbalprogramma richtte zich zaterdag 18 juni even op een ander aspect van de topsport: voeding. En dan in het bijzonder op de frikandellenconsumptie van Rafaël van der Vaart. Volgens Maxim Hartman zou Van der Vaart maar eens wat minder frikandellen moeten eten, ‘dan was hij nog beter geweest dan Ronaldo.’

 

De vreugdedans van Joe Ledley. De middenvelder van Wales was niet meer te houden na de overwinning op Noord-Ierland, wat ze een plaats in de kwartfinales opleverde. Word je toch vrolijk van?

 

Ronaldo verandert in de Hulk zodra hij scoort. Geen doelpunt van Cristiano Ronaldo gaat voorbij zonder dat-ie even flink z’n spieren laat zien. Altijd al zo geweest, zal ook altijd wel zo blijven. Maar hé, niet dat we klagen… Wij vinden ‘m wel leuk, die Ronaldo.