Raar nieuws over de bodyguard van Kim Kardashian én Kourtney reageert eindelijk op de gewapende overval op haar zus

Een update.​

Meest gelezen

Het was de hele week nieuws: alles rondom de beroving van Kim Kardashian. Vandaag is geen uitzondering. Want: a: Kourtney heeft eindelijk iets gezegd over het nare incident, b: Kim blaast alles af wat in haar agenda staat, c: bizarre informatie over Kims bodyguard komt boven water en d: experts zeggen dat Kim vanaf nu nooit meer de oude zal zijn.

Kortom: een update.

De familie hield zich de afgelopen dagen opvallend stil op social media. Kim liet totaal niks van zich horen, Kylie postte wat simpele selfies, Khloé, Kris en Kendall zijn nu rustig aan weer begonnen met wat niet-overval-gerelateerde content en eigenlijk sprak alleen Caitlyn zich uit over de horror story waar stiefdochter Kim in verzeild was geraakt.

Advertisement - Continue Reading Below

Maar nu laat ook zus Kourtney van zich horen.

Kourtney en Kendall waren allebei bij Kim in Parijs vlak na het incident. Sterker nog: zij waren de reden dat Kims bodyguard Pascal Duvier niet bij Kim was op het moment dat zij een pistool tegen het hoofd kreeg gedrukt. Hij was met Kendall en Kourtney op pad, die naar een club gingen ergens anders in Parijs.

Gisteren tweette Kourtney onderstaande (bijbelse) passage:

Meest gelezen

'Do not judge a day devoid of Joy just because it contains difficulties,' leest het onder andere. Waarmee ze lijkt te zeggen dat zij en anderen zullen moeten berusten in hun lot.

Dan nog even terug naar die bodyguard van Kim. Er is namelijk een saillant detail over hem boven water gekomen. Pascal Duvier zou met flinke geldproblemen kampen. Het beveiligingsbedrijf van de man zou een aantal weken geleden bankroet zijn gegaan en meer dan een miljoen dollar aan schulden hebben.

'There is so much debt,' laat een faillissementsadvocaat aan de Daily Mail weten. 'There are many claimants. I cannot say the exact number. Lots.'

Rijst meteen de vraag: Zou de bodyguard dan iets te maken hebben met de overval? Stelen van je eigen klant (gewapend!); het lijkt te onwaarschijnlijk voor woorden. Maar dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

Kim zelf heeft zoals gezegd nog steeds niets gepost op social media en lijkt vooral zichzelf de schuld te geven van wat haar is overkomen omdat ze denkt dat ze te veel te koop liep met haar dure juwelen.

Gisterochtend werd ze voor het eerst weer gezien buiten haar appartement in New York waar ze, na Parijs, tijdelijk met Kanye en de kinderen verbleef. E! heeft inmiddels bevestigd dat ze nu, onder zware beveiliging en met een private jet naar Los Angeles terugreizen.

Eerder werd al duidelijk dat Kim een make-upevent in Dubai heeft afgezegd, maar nu blijkt dat ze een rood kruis door zo'n beetje alles in haar agenda zet. En dat betekent ook: geen opnames voor Keeping Up With The Kardashians. 'Kim's well-being is our core focus right now,' zou een woordvoerder van E!, de producent van het realityprogramma, aan Us Weekly hebben laten weten. 'No decision has been made as to when production will resume.'

Psychologisch experts die zich uitlaten over de overval op Kim melden dat ze waarschijnlijk nooit meer echt de oude zal worden. Vastgebonden worden, minutenlang een pistool op je gericht krijgen en beroofd worden door gemaskerde mannen; het is immers niet niks. Volgens mental health experts moet Kim zich opmaken voor een lang, lang helingsproces.

Jezelf de schuld geven na zo'n traumatische gebeurtenis schijnt overigens 'normaal' te zijn. 'Our minds want to make sense of what happened,' verklaart de New Yorkse psychotherapeut Janet Zinn aan Teen Vogue. 'Blaming herself gives the illusion that she could have had control of an unpredictable situation, as if this awful ordeal could have been prevented.'