Deze nieuwe Iphone-update zal je Instagramfeed compleet veranderen

Moet je wel even de nieuwste iOS downloaden. En een iPhone 7 Plus hebben.

We zijn alweer aanbeland bij iOS-versie 10.1, dames en heren. En daarbij hoort Apple's nieuwste camerafeature: Portrait Mode. Een portretfunctie die niet onderdoet voor die van een gemiddelde spiegelreflexcamera. Check maar eens onderstaande diepte/blur-effect:

Advertisement - Continue Reading Below

Apple's marketing director Phil Schiller kondigde deze tool van het dual-camera systeem eerder deze herfst al aan. Dankzij de tweede camera die aan de iPhone 7 Plus werd toegevoegd, waardoor diepte beter kan worden gemanipuleerd en ieder detail van de voorgrond haarscherp kan worden vastgelegd.

Ook proberen? Dan heb je dus een iPhone 7 Plus nodig én moet je iOS 10.1 downloaden. Vervolgens open je de camera-app en selecteer je 'Portrait'. (Het zou kunnen dat je wordt gevraagd om 'de Beta te proberen'. Doe dit dan.) Als de Portrait-modus eenmaal open is kun je een live preview zien van het diepte-effect. De instructies onderaan in beeld helpen je het beste uit je portretfoto te halend door als fotograaf op precies de juiste afstand te gaan staan van het te fotograferen object.

Overigens behoort optical zoom x2 ook tot het nieuwe pretpakket van het dual-camera systeem van de 7 Plus. En kan-ie tot wel 10x digitaal inzoomen.