Jaden en Willow Smith protesteren

En wel hierom.

Meest gelezen

Klimaatverandering. Een heel serieus en belangrijk thema waar we al lange tijd, en nu echt, niet meer omheen kunnen. En niet alleen omdat Leonardo DiCaprio die belangrijke film Before the Flood heeft gemaakt en dit nu overal gedeeld wordt – hoewel het natuurlijk wel een goede zaak is als een beroemdheid met zoveel bereik zich over het onderwerp buigt.

Want Leo is niet de enige 'bekend van film en tv' die zich inzet voor het milieu (noot: en daarom ook de mens). Het Amerikaanse muziek- en lifestyleplatform The Fader kopte twee dagen geleden met 'Willow And Jaden Smith Join Protest Against Dakota Access Pipeline.'

Advertisement - Continue Reading Below

Waar dit over gaat? In het kort: Jaden en Willow voegden zich bij een vreedzaam protest (met overigens een minder vreedzaam vervolg) tegen de aanleg van de Dakota Access Pipeline die per dag 570.000 vaten ruwe olie vanuit de regio Noord-Dakota naar Patoka, Illionois zal transporteren. Het probleem: niet alleen wordt de heilige grond van native americans door de DAP-aanleg in beslag genomen, maar de ruwe olie brengt ook directe schade aan de langste rivier van Noord-Amerika; de Missouri-rivier. 60 procent van de lijn is trouwens al aangelegd.

Meest gelezen

#NODAPL

A post shared by ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) on

Can't drink oil

A post shared by ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) on

Hoewel protesten en actievoering van beroemdheden onzes inziens niet belangrijker zijn dan die van 'gewone protestanten' (zeker niet) en dit de reden van de protesten niet moet overschaduwen, is hun boodschap middels hun bereik wel heel waardevol.

Ook Jaden en Willow laten zien dat er nog steeds genoeg is om voor te protesteren en om in het goede van de natuur (en mens) te geloven – en door middel van moed en liefde hiervoor te gaan staan. Dat leek ons een waardevolle boodschap om vandaag ook nog te delen.