Pretty Little Liars-ster Troian Bellisario praat over haar strijd met anorexia

'Als het ook bij mij was weggezet als het niet hebben van een 'echt probleem', weet ik niet of ik nu nog had geleefd...'

Meest gelezen

Pretty Little Liars-ster Troian Bellisario heeft een krachtige boodschap online gezet over haar strijd met anorexia. Toen de actrice jong was kampte ze met de ernstige eetstoornis en wil haar fans en volgers het belang laten inzien van hulp zoeken én hulp kunnen krijgen.

In een PSA-filmje (Publice Service Announcement) op de Amerikaanse televisie laat ze weten hoe belangrijk het is om hulp te zoeken als je aan een eetstoornis lijdt:

Advertisement - Continue Reading Below

'Wanneer je anorexia hebt besteed je een groot gedeelte van je tijd aan het doen alsof alles oké is, terwijl je jezelf langzaamaan vermoord. Weg waren de dagen dat ik gewoon een gelukkig, zorgeloos kind was en ik voelde me plots niet meer in staat om met mensen om te gaan en mezelf te voeden.'

Troian Bellisario spreekt zich vaker uit over haar eetstoornis, maar vindt het nu extra belangrijk om het belang van mental healthcare op de kaart te zetten in Amerika, met de verkiezingen die vandaag tot een spannend einde komen.

Meest gelezen

Donald Trump vindt mental healthcare niet belangrijk, terwijl Hillary Clinton zich al tijden inzet voor de zaak:

'Ik ben een enorme supporter van Mrs. Clinton om heel veel redenen, maar specifiek omdat ze zo enorm hamert op zorg, en zorg betekent voor haar ook mentale zorg. Dat is voor mij heel belangrijk in het kiezen tussen de twee kandidaten.' Aldus Troian.

Daarnaast laat de Pretty Little Liars-actrice weten dat het enorm belangrijk is dat een mentaal probleem vroeg herkent wordt en serieus wordt genomen:

'Als het ook bij mij was weggezet als het niet hebben van een 'echt probleem', weet ik niet of ik nu nog had geleefd. Ik wil er gewoon zeker van kunnen zijn dat iedereen dezelfde kans op een behandeling krijgt als ik en ik denk dat we ons ervoor moeten inzetten dat onze regering investeert in dat soort programma's.'

Hear hear!

Bekijk het aangrijpende filmpje van Troian Bellisario hieronder: