Prins Harry wil zijn vriendin Meghan Markle beschermen en schrijft een smeekbede aan de media

Prins Harry doet iets wat geen royal ooit heeft gedaan.

De Britse media noemen het as we speak 'groundbreaking': Prins Harry heeft een statement verstuurd over zijn relatie met Suits-actrice Meghan Markle. En niet zonder reden.

De Britse prins bevestigt dat hij inderdaad samen is met de eveneens 32-jarige Amerikaanse, maar vraagt om privacy. Via het officiële kanaal van Prins William, Prins Harry en Kate Middleton, Kensington Palace, laat hij weten dat zijn vriendin momenteel het doelwit is van 'abuse and harassment' en verzoekt de media te stoppen met het belagen van Meghan Markle:

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Prins Harry's smeekbede komt niet zomaar. Sinds het nieuws over zijn relatie met Meghan Markle op het web verscheen, is er van alles over haar geschreven. Van nare en seksistische berichten over hoe ze een golddigger zou zijn, tot racistische stukken over haar half-Afro-Amerikaanse roots. Daarnaast worden haar familieleden dagelijks lastig gevallen en kan ze niet meer normaal over straat. Wát een gentleman dus dat Harry het koninklijke protocol aan z'n laars lapt en het publiekelijk opneemt voor zijn nieuwe liefde.

En nu hopen dat de (tabloid)media een stapje terug doet.

De voormalige butler van de royals klapte gisteren ook uit de school over Prins Harry en Meghan Markle >