Trump uitgejouwd en Hillary doet de Mannequin Challenge

It's Election Day!

Meest gelezen

Het zal toch niet? Het zal toch niet? Het zal toch niet? Neh, het zal wel niet. Toch? Ohhh, het zál toch niet?!

Dat is zo ongeveer hoe de Amerikanen in mijn omgeving, Brooklyn, New York, zich de afgelopen weken voelen. Iedereen is oprecht moe van de verkiezingen en oprecht zenuwachtig. Want, het zal toch niet?

New York is duidelijk pro-Hillary. De Trump-stemmer in mijn buurt, een mooie, kinderrijke buurt naast het park, is op één hand te tellen. Twee vingers om precies te zijn. Want meer Trump/Pence-bordjes heb ik echt niet gezien in de ramen van mijn wijkgenoten, en ik heb opgelet.

Advertisement - Continue Reading Below

En dat betekent niet dat mijn buurt niet vaderlandslievend is, want hoe noem je dit anders:

Meest gelezen

De kans dat Trump in zijn eigen stad wint, is eigenlijk niet aanwezig. De man werd vanochtend zelfs uitgejouwd toen hij in Midtown Manhattan zijn stem ging uitbrengen. En niet zo'n beetje ook:

Dit gebeurde er overigens enkele minuten later in het stembureau:

Advertisement - Continue Reading Below

Yup, The Donald vertrouwt er niet eens op dat zijn eigen vrouw op hem gaat stemmen.

Selfies op President en Clinton Street

Dat New York hoopt dat Hillary vandaag wordt verkozen tot president, blijkt ook op straat. Hier in Brooklyn heb je een kruising waar de straten Clinton en President samenkomen. (I kid you not. Er is ook een speeltuintje dat de Bush Clinton Playground heet, maar dat terzijde.) Op die kruising is vanavond een verkiezingsfeestje en hangt momenteel een bos witte rozen en maken mensen selfies:

Maar voor de feestjes moet er nog gestemd worden. In Nederland hebben we de kieswijzer, hier kijken ze naar de sterren. Een van de meest gezochte dingen op Google vandaag? Op wie stemt Taylor Swift:

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Taylor zelf ging uiteraard stemmen en moest, net als alle gewone Amerikanen, in de rij staan. En daar plaatste ze een foto van op Instagram. Die foto, aldus Twitter, is hét bewijs dat ook Taylor #WithHer is. Want Taylor draagt een shirt met cut-outs vergelijkbaar met een Donna Karan-jurk die Hillary jaren geleden droeg.

En dat lijkt misschien vergezocht, maar Lena Dunham plaatste deze week een tribute aan HRC in een vergelijkbare outfit. En nou waren Taylor en Lena gisteren beide op het verjaardagsfeestje van Lorde, dus toeval is het vast niet:

Ondertussen blijft Hillary zich omgeven met popsterren. Afgelopen weekend was het Beyoncé, gisterenavond traden Bruce Springsteen en Jon Bon Jovi op tijdens een verkiezingsbijeenkomst. Met die laatste nam ze ook meteen de Mannequin Challenge op. Zo bij de tijd, die Hills:

Hopelijk valt er over enkele uren ook zoveel te lachen. (Yup, #ImWithHer)

Ik houd je op de hoogte!

PS. Mocht er overigens nog een sprankje twijfel zijn of Hillary wel een goede presidentskandidaat is, laat late night-heldin Samantha Bee dit dan even voor je wegnemen. Want de host stemt op de 'Hillary Goddamn Brilliant Badass Queen Beyoncé Rodham'. En wel hierom: