Dit zijn de dingen die je volgens chef-koks niet moet bestellen in een restaurant

Met uitleg.

Meest gelezen

Mocht je twijfelen over wat je wil bestellen in een restaurant: misschien dat dit doorslaggevend kan zijn.

1. Bestel geen vis op maandag

Volgens Anthony Burdin bestellen de meeste restaurants op donderdag of vrijdag hun vis, zodat ze genoeg in huis hebben voor het drukke weekend. Vaak blijft er nog wel wat over, en dat wordt maandag vaak nog nét geserveerd of verwerkt in een ander gerecht. Dinsdag is er dan vaak weer verse vis in huis.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Sla 'kobe vlees' of 'Wagyu beef' over

Het is namelijk zeer waarschijnlijk imitatievlees, aangezien kobe beef zo exclusief en duur is, dat het bijna niet geschikt is voor een restaurant. Negen van de tien keer is je kobe beef dus nep.

3. Vergeet de 'steak well done'

Onlangs plaatste een chef-kok dit lange betoog over de steak well done, en dat ging niet voor niets viral. Zijn punt: de fokker en de slager hebben hard gewerkt om een bepaalde kwaliteit in je steak te waarborgen, en door een well done te bestellen, gaat in feite al die kwaliteit verloren – je steak zal op deze manier... tja, als well done vlees gaan smaken. Kwaliteitsverschillen opmerken in het vlees, lukt niet meer: een well done stuk vlees van dertig euro smaakt het zelfde als een well done stuk vlees van vijf euro. Kortom, zonde.

4. Bestel dat waar het restaurant het beste in is

Dat betekent: beter geen pasta bij een pizzarestaurant, vis bij een vleesrestaurant of kip teriyaki in een sushirestaurant, adviseert chef-kok Michael Armstrong.

5. Probeer ook geen aanpassingen aan een gerecht te doen

De chef-koks hebben niet voor niets een gerecht op een bepaalde manier gemaakt, zegt chef-kok Christopher Faulkner. door aanpassingen door te geven, zorg je ervoor dat de balans uit het gerecht verdwijnt. Alleen doen als je ergens écht niet tegen kan of allergisch voor bent, dus.