Hier is het meest over getwitterd in 2016

Het is weer lijstjestijd en Twitter doet gezellig mee.

Meest gelezen

Hypes, verkiezingen, de Olympische Spelen; het was een bomvol jaar met spectaculaire events, bizarre wendingen en... Pokémon Go. Het is alweer december, en dat betekent dat de eindejaarslijstjes binnenstromen.

Twitter is er vroeg bij en lanceert nu al de hashtags en onderwerpen waar in 2016 het meest over getwitterd is. Wat denk je? De Olympische Spelen in Rio de Janeiro staan met stip op nummer één. Daarna volgen de Amerikaanse verkiezingen en, jawel, de mega gamehit Pokémon Go.

Advertisement - Continue Reading Below

Wij waren ook aardig in de ban van het spel trouwens...

Meest gelezen

Verder vinden we ook de Oscars, Donald Trump en het EK voetbal terug in de top 10. Allemaal niet enorm opmerkelijk. Wel frappant, de Brexit stond internationaal gezien op nummer zes van Twitter, maar in Nederland op nummer één. Wow...

MAX VERSTAPPEN & DOUWE BOB

Ook flink anders in ons Holland: de Olympische Spelen prijken hier op plaats zeven en tien, maar dan met termen als #trots #TeamNL. De NOS laat weten dat het op Twitter in Nederland het drukst was op 15 mei 2016 om 1.46 uur. Toen stroomden er maar liefst 6688(!) berichtjes over Formule 1-racer Max Verstappen binnen, die de Grand Prix van Barcelona won.

Die week woedde sowieso al een twitterstorm, want een dag ervoor was de op één na grootste piek, tijdens het Eurovisie Songfestival, waar Douwe Bob voor Nederland in actie kwam.

Bekijk alles over Twitter in 2016 in de video hieronder: