Instagram heeft een nieuwe update, en daarmee kun je héél veel nieuwe dingen

Zoals comments liken.

Meest gelezen

Het leuke aan veel instagramvolgers hebben? Het feit dat veel mensen je foto's liken en zeggen hoe goed je haar eruit ziet. Een groot minpunt? Haters, die nare comments of spam achterlaten onder je kiekjes. Maar! Dat is voortaan verleden tijd, want Instagram neemt met hun nieuwe update stappen tegen internetpesten.

DIT VERANDERT ER OP INSTAGRAM

Instagram laat weten dat er aardig wat veranderingen aankomen om de app veiliger en gezelliger te maken. We zetten de drie maatregelen op een rij:

Advertisement - Continue Reading Below

1. Je kunt nu ook reacties gaan liken

Geen zin of even teveel haast om een reply te plaatsen op die reactie onder een foto van je BFF? Je kunt nu ook reacties liken op Instagram. Eindelijk! Een beetje zoals de 'vind-ik-leuk' van Facebook dus:

Instagram laat weten dat ze dit de komende weken gaan doorvoeren voor 'meer positiviteit op de app'. Kunnen we alleen maar heel blij mee zijn.

Meest gelezen

2. Je kunt comments op individuele posts uitschakelen

Wil je iets persoonlijks op Instagram plaatsen, maar daarna niet dealen met een overvloed aan reacties? Je krijgt met deze nieuwe update ook de optie om voor een foto of video de reacties uit te schakelen, net zoals bij YouTube. Gewoon even naar 'Advanced Settings' gaan voordat je iets wil posten en schakel de reactie-optie uit. Bedenk je je naderhand? Dan kun je 'm ook gemakkelijk weer inschakelen.

3. Je kunt followers blokkeren

Heb je een stel volgers die naar doen, of wil je gewoon niet dat iemand je posts ziet? Dan kun je ze vanaf nu makkelijk blokkeren. Moet je trouwens wel een afgeschermd/ privé-account hebben. Volger verwijderen? Ga naar je volgerslijst en klik op de drie stipjes naast de naam van de persoon die je wilt verwijderen. Er zal een pop-up verschijnen met daarin de optie 'Verwijderen'. En hops! Easy does it.

De niewe update van Instagram zal de komende weken uitrollen.

ELLE's Grote Adventskalender 2016 - Maak IEDERE DAG kans op nieuwe PRIJZEN!>