Vanaf vandaag kun je dan eindelijk de nieuwe Star Wars-film zien

Dat wordt hollen naar de bioscoop.

Her houdt niet op met Star Wars. Konden we ons in dié andere geweldige reeks begin dit jaar nog vergapen aan Adam Driver als Kylo Ren, nu is hier de prequel van het befaamde Star Wars-verhaal: Rogue One: A Star Wars Story.

Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story speelt zich af vóór Star Wars: A New Hope. In de film zien we een stel verzetsstrijders die de haast onmogelijke opdracht krijgen om de Death Star te stelen. Het is een stand-alone film in het Star Wars-universum en dus ook met gloednieuwe acteurs in de hoofdrollen.

Advertisement - Continue Reading Below

Zoals Felicity Jones, die Jyn Erso speelt en mij enorm doet denken aan bad-ass Rey uit de grote filmhit van begin dit jaar: Star Wars: The Force Awakens. Allebei wees, bruinharig, eenzaam én ranzendgoed in vechten. Maar Jyn is zeker rebelser en een ruziezoeker, en niet zo idealistisch als Rey... Dat belooft dus wat.

In de film zien we ook acteurs als Diego Luna, Forest Whitaker, Riz Ahmed, Ben Mendelsohn, Jiang Wen en Mads Mikkelsen langskomen, die samen natuurlijk de perfecte sterrencast vormen.

Meest gelezen

Rogue One: A Star Wars Story is geregisseerd door Gareth Edwards en draait vanaf vandaag in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast de trailer om in de stemming te komen: