Er komt een vliegtuig dat in 20 minuten(!) van Londen naar New York vliegt

Van Europa naar Amerika vliegen gaat je over zo'n 10 jaar veel minder tijd kosten.

Meest gelezen

Hoe zou je het vinden om over de Atlantische Oceaan te vliegen in slechts 20 minuten? Ja, bizar. Maar het gaat toch écht gebeuren. Meet: de Antipode...

Advertisement - Continue Reading Below

Voor wie nu denkt dat dit pas 2200 gaat gebeuren, nope. Dit is redelijke nabije toekomstmuziek. Het ontwerp van de Antipode komt van de Canadese Charles Bombardier en hij laat weten dat zijn ontwerper er toch wel over zo'n tien jaar zijn.

Zo werkt het

De Antipode gaat maar liefst 20.000 kilometer per uur(!) - dat is tien keer de snelheid van geluid. Bombardier heeft een soort raketten ontworpen die aan de vleugels moeten komen en daarnaast wordt het toestel uit één stuk gemaakt, wat hem zeer aerodynamisch maakt. Moet je wel flink wat voor gaan neertellen, want in het vliegtuig kunnen maar 10 personen. Een soort privéjet dus.

Meest gelezen

Wel een klein probleem: de hitte die vrijkomt in de neus en vleugels. Daar wordt as we speak nog een oplossing door bedacht, waar ook NASA aan meerwerkt. Of het vliegtuig dus ooit daadwerkelijk gaat vliegen is nog de vraag, maar Bombardier heeft er vertrouwen in, zo vertelt hij aan Forbes.

Richard Branson

Wie ook bezig is met een supersnel vliegtuig? Virgin-oprichter Richard Branson. De zakenman wil begin 2020 de Concorde II lanceren, een razendsnel vliegtuig die je in 3,5 uur van Londen naar New York brengt (nu is dat nog 7,5 uur).

Het vliegtuig, met als nickname de Baby Boom, zal het snelste commerciële vliegtuig ter wereld worden en zal ook nog eens milieuvriendelijk zijn. Branson wil volgend jaar al testvluchten met de Concorde II gaan maken en het vliegtuig zal 40 plaatsen hebben. De prijs voor een kaartje zal wel zo rond de 5000 euro gaan liggen.