Michelinsterren 2016: déze restaurants kregen hun eerste ster

In deze restaurants wil je heel snel een tafeltje gaan reserveren.

Meest gelezen

Nog geen tafel gereserveerd voor het kerstdiner? Zorg dan dat je nu méteen de telefoon pakt, want bij deze Michelinnieuwkomers wil je héél snel een vorkje gaan prikken

Joop Braakhekke

Zojuist werden in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Michelinsterren van 2016 uitgereikt en hiephoi, Nederland is maarliefst 5 sterrenrestaurants rijker.

De ochtend begon echter met een minder feestelijke nooit, want Thérèse Boer van de Librije luidde een minuut stilte in voor de vorige week overleden Joop Braakhekke. Ze zei over Braakhekke:

Advertisement - Continue Reading Below

'We zijn een markante, bijzondere, innemende, bevlogen en bovenal heel lief mens kwijtgeraakt. Een icoon voor ons allen is niet meer.'

De beroemde kok kreeg postuum een staande ovatie van de zaal, waarna tot de uitreiking van de Michelinsterren werd overgegaan.

Michelinsterren 2016

In totaal zijn er dit jaar aan 106 restaurants sterren uitgereikt. Dat is één minder dan vorig jaar. Máár er zijn in Nederland wel 5 nieuwe Michelinsterrenrestaurants bijgekomen. Ze huizen vooral in Amsterdam, dus zorg dat je binnenkort een tripje naar de hoofdstad maakt.

Meest gelezen

De volgende restaurants hebben vanaf nu 1 Michelinster:

RIJKS® in Amsterdam

Noble uit Den Bosch

Bolenius in Amsterdam

Cucina Del Mondo in Heerlen

Mos in Amsterdam

Tribeca

Goed nieuws: onze nationale gastronomische trots De Librije (Zwolle) en De Leest (Vaassen) behielden hun drie Michelinsterren.

Maar waar je écht snel wilt reserveren? Bij Tribeca in Heeze. De zaak is pas zo'n drie maanden open en is nú al het nieuwste tweesterrenrestaurant in ons land. Gefeliciteerd!

Thanks to http://www.joruma.nl/

A post shared by restaurant-tribeca (@restauranttribeca) on

Dat wordt smullen in 2017.