Haat jij Kerst net zo zeer als Liesbeth?

Dan heeft ze wat goeie tips voor je.

Al jaren roep ik met man en macht dat ik Kerst zo ontzettend stom vind. Daar heb ik een waslijst aan principiële redenen voor bedacht, maar de ware reden van mijn kersthaat ligt wat gevoeliger en vertelde ik over in mijn laatste column voor ELLE. Nu is het zo dat ik verdomd veel reacties kreeg van gelijkgestemden, en voor hen en voor jou presenteer ik u een hart onder de riem in de vorm van lijstje met Dingen Die Zo Min Mogelijk Met Kerst Te Maken Hebben.

Advertisement - Continue Reading Below

Tip 3:

Gooi je voorraadkast flink vol

Ik ga het meest grommen van kerst als ik door de supermarkt loop. OVERAL kersttollen, kransjes, koekje, bomen, lampjes lichtjes weet ik veel. En AL die mensen die hysterisch door elkaar heen rennen op zoek naar het laatste pakje boter ofzo, geen idee, ik kook niet zo vaak, maar daar gaat het ook niet om. Mijn punt is; supermarkten zijn de hel voor en tijdens de kerstdagen, dus doe het niet.

Meest gelezen

Gooi je ijskast en keukenkast tot de nok vol met lekkers en kom gewoon drie dagen niet buiten. Dat zal ze leren. Wie toch per se de deur uit wenst te gaan, kan ik van harte aanraden om naar de Chinees te gaan. Die zijn doorgaans niet zo Kerstig, dus daar zit je veilig. Elk jaar is er een verkiezing voor het beste Chinese restaurant van Nederland, waarvan ik je nu de bovenste 10 geef. Wel even reserveren voor de zekerheid.

  1. Mee Ling in Ridderkerk
  2. Golden Garden in Eindhoven
  3. China Garden in Buitenpost
  4. Golden House in Soest
  5. The Oriental Swan in Soesterberg
  6. Restaurant Mayflower in Haarlem
  7. Chi Ling in IJmuiden
  8. Happy Garden in Kampen
  9. Muur in Putten
  10. Nam Kee in Amsterdam

Liesbeths lumineuze tips 1 en 2 vind je hier >