Veel meer mensen bij de Women's March dan Trumps inauguratie

De pussy hat wint het van het rode 'Make America Great Again'-petje

Meest gelezen

24 uur geleden liepen er in Washington D.C. nog Trump-aanhangers met rode 'Make America Great Again'-petjes rond, maar vanmiddag ziet het in de hoofdstad van Amerika roze van de pussy hats. Vervoersbedrijven schatten dat er rond 11 uur al zo'n 275 duizend demonstranten waren voor de Women's March on Washington.

Later op de middag werd er zelfs gesproken van een half miljoen mensen. En dat zijn – zoals verwacht – aanzienlijk meer mensen dan de inauguratie vrijdag op de been kreeg. Zo veel zelfs dat de geplande route naar Het Witte Huis niet kon worden gelopen uit veiligheidsoverwegingen.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Amerikanen die vandaag niet in Washington konden zijn (waaronder veel beroemdheden), gingen in hun eigen stad de straat op. In alle staten en alle grote steden werd gedemonstreerd tegen Trump en zijn administratie die vooralsnog weinig lijkt op te hebben met vrouwenrechten, LGBTQ-rechten, immigranten en het milieu. Een van de eerste acties die de nieuwe president gisteren ondernam, was het tekenen van een decreet dat de Affordable Care Act moet ontmantelen wat voor veel vrouwen kan betekenen dat voorbehoedsmiddelen als spiraaltjes straks onbetaalbaar zijn. Ook werden de pagina's op de officiële site van Het Witte Huis gerelateerd aan LGBTQ en het milieu gewist.

Een paar van de meest inspirerende foto's van de demonstratie in Washington:

Eerder vandaag begonnen de eerste demonstraties al over de hele wereld, waaronder in Amsterdam en Den Haag.

En ook deze beroemdheden gingen de straat op uit protest >