Trump-aanhangers verbranden massaal hun Harry Potter-boeken

Maar J.K. Rowlings reacties daarop zijn briljant.

Meest gelezen

Als er iets is waar J.K. Rowling goed in is, is 't wel het schrijven van fantasyboeken. Maar waar ze óók heel goed in is? Twitter.

'By all means, borrow my lighter'

De Britse schrijfster steekt haar mening op social media niet onder stoelen of banken en sprak zich de afgelopen tijd al zeer kritisch uit over Donald Trump, Teresa May en de Brexit. En wanneer je je politieke voorkeur zo direct laat horen, strijk je natuurlijk ook altijd een groep tegen de haren in.

Advertisement - Continue Reading Below

Veel Harry Potter-fans die Trump-aanhangers zijn, kropen achter Twitter om J.K. Rowling te vertellen dat ze haar boeken en DVDs gaan verbranden en 'disgusted' zijn door haar politieke meningen. Rowling, de held die ze is, reageerde briljant op bijna iedere fan die haar via Twitter liet weten dat haar werk in de haard zou worden gegooid:

Meest gelezen

Blijkbaar hebben deze Harry Potter-fans de boeken niet echt goed gelezen of is de boodschap hun totaal ontgaan, want J.K. Rowlings verhaal gaat juíst over het feit hoe gevaarlijk het is om 'rassen' (aka 'halfbloedjes') uit te sluiten en een disciminerende orde aan de macht te zien komen. Niet voor niets zijn er bij de Trump-protesten zo veel borden te zien met verwijzingen naar Voldermort.

Deze tweet van Rowling is dan ook spot-on:

Harry Potter-fans die géén Trump-aanhangers zijn, nemen het nu massaal op voor de schrijfster en slaan juist éxtra boeken in:

Advertisement - Continue Reading Below

Advertisement - Continue Reading Below

Als kleine ode, nog maar een paar Twitter-comebacks van J.K. Rowling op een rij, waar niemand van terug heeft:

Meest gelezen