David Beckham probeert 't publiek die gelekte e-mails te doen vergeten met charmeoffensief. Maar of het lukt?

David Beckham is een eikel, zo blijkt uit nieuwe gelekte e-mails. Maar moeten we daar wel verbaasd over zijn?

Meest gelezen

Vorig jaar was het Johnny Depp, en al zeer vroeg in 2017 lijkt het David Beckham te worden. Celebrities die van hun voetstuk vallen, het is niets nieuws. En eerlijk gezegd had ik het bij David Beckham al veel eerder zien aankomen.

Heus geen lieverdje

De goede man heeft al aardig wat schandalen op z'n naam staan - oh hallo Rebecca Loos - en is in de Britse pers al meermaals verguisd omdat-ie mensen die altijd achter 'm stonden keihard liet vallen zodra ze niet deden wat-ie wilde. Zo heeft Beckham jarenlang geruzied met oud-trainer Alex Ferguson, omdat de voetballer sterallures kreeg - hij moest ooit in een helikopter bij het trainingsveld van Manchester United worden afgezet - en het iets te hoog in z'n bol had.

Advertisement - Continue Reading Below

Afijn, dat Becks geen heilige is, wisten we al. Maar mensen veranderen, en zo ook de oud-voetballer (zo leek het tenminste). Zijn huwelijk met Victoria Beckham lijkt steady, via social media zien we 'm als picture perfect vader voorbijkomen met zijn vier kids en we zwijmelen nog immer weg als hij met dochter Harper gespot wordt. Maar dit lijkt nu allemaal een rookgordijn te zijn voor wat er echt achter de muren van huize Beckham gebeurt.

Meest gelezen

Gelekte e-mails

Afgelopen weekend lekten er e-mails uit van David Beckham waaruit blijkt dat-ie eigenlijk nog gewoon de grote eikel is die we tien jaar geleden kenden. In de e-mails briest hij woedend over het feit dat-ie de 'Sir'-titel nog niet van de Britse Koningin heeft gehad ('They r a bunch of c*nts. I expected nothing less. Who decides on the honors?? It's a disgrace to be honest and if I was American I would have got something like this 10 years ago.') en lijkt hij toch iets minder gul voor Unicef te zijn dan-ie doet blijken.

In de e-mails is te lezen dat David Beckham - die in 2003 van het koninklijk huis wel een OBE-onderscheiding kreeg - zijn liefdadigheidswerk voor Unicef vooral gebruikte om tot ridder geslagen te worden. In één van de mails staat dat de oud-voetballer weigert 1 miljoen dollar te doneren aan een event van Unicef in zijn naam, omdat-ie al tien jaar één van de gezichten is ('I don't want to do it and won't do it with my own money. It's my f*cking money.')

Daarnaast laten de adviseurs van Beckham in de e-mails weten over Unicef dat het vooral belangrijk werk voor de voetballer is 'omdat het positieve PR creëert' en een 'aureool-effect rondom het merk Beckham achterlaat'. Daarnaast schrijft een andere adviseur in de mail dat 'het werk voor Unicef enorme inkomsten oplevert'.

Als ultieme nagel in de doodskist blijkt uit de mails ook nog dat Beckham 6.685 pond geëist heeft van Unicef om zijn business class-vlucht te betalen toen hij kinderen ging bezoeken die getroffen waren door de tyfoon Haiyan in de Fillipijnen. Dit terwijl sponsors al een privéjet betaalden voor de voormalige voetballer. Bah.

Advertisement - Continue Reading Below

De Britse pers tuimelt over de voetballer heen en is woedend op 'hun' Beckham. Vooral nadat de oud-voetballer uithaalde naar de Britse zangeres Katherine Jenkins, die laatst een ridderorde kreeg:

'Katherine Jenkins OBE for what? Singing at the rugby and going to see the troops plus taking coke. F*cking joke.'

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Beckhams charmeoffensies

Er is dus flink wat werk aan de winkel voor David Beckham om maar weer eens zijn imago op te vijzelen en dus haalt hij alles uit de kast. Hij laat zijn kinderen lieve foto's op social media posten...

❤❤

A post shared by bb (@brooklynbeckham) on

... en trommelde zijn woordvoerder op om met een dubieuze verklaring te komen:

'Dit zijn allemaal gedateerde mails die uit hun context worden gehaald. De hackers willen op die manier doelbewust een incorrect beeld geven van Beckham. Unicef en Beckham werken al meer dan 15 jaar vriendschappelijk samen.'

Zelfs Unicef wist-ie zover te krijgen om een goed woordje voor 'm te doen:

'We zijn erg trots op zijn werk. Niet alleen maakte hij veel tijd vrij om Unicef te steunen, hij heeft ook veel persoonlijk geld gedoneerd.'

Tja.

Daarnaast laat Beckhams PR-baas Simon Oliveira nu weten dat zijn cliënt werd afgeperst:

'Het was pure blackmailing. Ze lieten ons weten dat ze alle info zouden lekken als we hen niet betaalden.'

De afpersers zouden ongeveer 1 miljoen pond van de oud-voetballer hebben geëist en lieten weten 'dat het lek veel groter zou zijn dan je je kunt inbeelden'. David Beckham kwam niet met het geld over de brug en dus werden de mails op de website Football Leaks geplaatst.

Vreselijk natuurlijk en afpersen is altijd hartstikke fout, maar er is niets om af te persen als je niets te verbergen hebt. Ik hoop dat Beckham na de zoveelste keer eens leert van zijn fouten, want hier kan zelfs geen lieve Instagramfoto tegenop boksen.

Fun day back home ... The little man grinned from ear to ear ... 🔴⚫️⚪️

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on