#ShePersisted is de nieuwe Nasty Woman

Een nieuwe strijdkreet is geboren!

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

Tekens van verzet. Ik zie ze overal als ik door New York loop. De felroze pussy hats die ik nog steeds dagelijks op straat spot. De kinderspeelzalen waar peuters samen met hun ouders protestborden maken voor een van de vele demonstraties die iedere dag wel ergens in de stad worden gehouden. De posters in de metro waarop iemand klein maar duidelijk leesbaar 'Dump Trump' heeft geschreven. En stickers als deze die op willekeurige lantarenpalen worden geplakt:

Advertisement - Continue Reading Below

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

Natuurlijk wil ik ze graag zien, de tekens. Het geeft me hoop. Hoop dat, ondanks de huidige regering in Washington, dit land niet volledig naar de kl*te zal gaan de komende jaren. Dat er veel meer mensen zijn die immigranten verwelkomen, dan ze weg willen hebben. Dat niet dit hele land homofobisch, xenofobisch en vrouwonvriendelijk is. En dat er meer mensen zijn die een tissue en handreiniger pakken om antisemitische teksten uit de metro te verwijderen, dan dat er mensen zijn die hakenkruizen op een raam tekenen.

Ook op social media zie ik sinds een weekje weer dingen waar ik blij van word. Melissa McCarthy bij SNL als Sean Spicer bijvoorbeeld. Trumps reactie op Melissa McCarthy bij SNL als Sean Spicer (hahahaha). En de vele suggesties die er sindsdien zijn gedaan voor een all female versie van Trumps Witte Huis. Ik bedoel; Ellen DeGeners als vice-president Mike Pence (!), Rosie O'Donnell als rechterhand Steve Bannon en Natalie Portman als schoonzoon Jared Kushner. Ik hoop dat SNL oplet.

Ook blij werd ik van de manier waarop social media opkwam voor Senator Elizabeth Warren. De democraat werd dinsdagavond in de Senaat tijdens een hoorzitting onderbroken door een mannelijke collega. Warren, die in een lange speech uiteenzette waarom Jeff Sessions (de man die Trump heeft aangedragen als Minister van Justitie) niet goedgekeurd moet worden, werd onderbroken toen zij een brief van de weduwe van Martin Luther King, Coretta Scott King, wilde voorlezen. Om te voorkomen dat de senator haar speech kon afmaken, werd een zelden gebruikte senaatsregel gebruikt om haar het zwijgen op te leggen. Gemuilkorfd noemde ze het zelf later.

Advertisement - Continue Reading Below

Toen de Republikeinse voorzitter werd gevraagd waarom Warren niet verder mocht lezen, zei hij: 'She was warned. She was given an explanation. Nevertheless, she persisted.' (Haar mannelijke collega's, waaronder Bernie Sanders, lazen de brief later alsnog voor. Hen werd niks verboden....)

En daarmee was de 'Nasty Woman' van 2017 geboren. Want een vrouw het zwijgen opleggen, daar neemt het internet uiteraard geen genoegen meer mee. #ShePersisted werd trending en social media deed dat wat ze het beste kan: een briljante meme creëren van alle vrouwen die, ondanks dat een man ze het zwijgen wilde opleggen, aanhielden.

Een nieuwe strijdkreet is geboren! (En de t-shirts zijn al te koop!)

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Advertisement - Continue Reading Below