We hebben allemaal weleens een cola gedronken bij McDonald's, en of je het nu lekker vindt of niet, de frisdrank smaakt er wel degelijk anders.

Vorig jaar beantwoordde de fastfoodketen op zijn website een van de prangendste vragen: waarom smaakt Coca-Cola zo goed bij McDonald's? En dit zijn volgens Spoon University dé vier verkaringen voor het smaakverschil.

1. De bewaarmethode

In tegenstelling tot de meeste fastfoodbedrijven, waar de Coca-Cola-siroop in plastic zakken wordt geleverd, wordt bij McDonald's de frisdrank in roestvrijstalen vaten geleverd zodat de smaak en ingrediënten beter bewaard blijven.

2. Het water

Volgens de website van McDonald's zijn de restaurants voorzien van goede waterfiltersystemen waardoor het water dat gebruikt wordt om de cola te maken beter gefilterd is en de cola dus ook beter smaakt.

3. De temperatuur

Het water en de Coca-Cola-siroop zijn reeds gekoeld als ze de postmixautomaat ingaan (waarin de siroop en het water tot cola worden gemixt). Die koude temperatuur is essentieel voor het koolzuurgas. Je cola zal hierdoor altijd fris en bruisend smaken en de bubbels zullen langer bewaard blijven.

4. Het rietje

Het is je misschien al eens opgevallen dat het rietje van McDonald's dikker is dan de rietjes van andere fastfoodketens en restaurants. Dat is met opzet gedaan zodat de Coca-Cola al je smaakpapillen kan bereiken.

Het McDonald's-logo heeft een verborgen boodschap >