Beeldjes

TO: Elle Spy
FROM: (B)Elle
SUBJECT: beeldjes

 

Ha Spy, aangezien jij op de lange latten ergens in de sneew staat (of, meer waarschijnlijk, in je schapenvest van Rika met een schnapps in de hand in een gemakkelijke stoel toekijkt hoe iedereen zich in het zweet werkt), en dus de hele Oscar-nacht hebt moeten mi en, heb ik speciaal voor jou met bloknoot op de knie gekeken.

Meest gelezen

Heb je wat gemist? Ja en nee. Een zingende en dansende Hugh Jackman, die ook nog eens letterlijk Anne Hathaway uit het publiek trok en het podium op droeg, waar ook zij in zang uitbarstte - daar mag je me ’s nachts voor wakker maken. Camp makes the world go around, vind ik.

 

 

OSCAR-HIGHLIGHTS

Maar er waren natuurlijk ook heel veel saaie categorieën (sound editing, anyone?), die zo’n show toch een beetje langdradig maken. En de jurken... tja. Er zaten beeldjes van jurken tussen, echt, maar ik vind het onderhand allemaal een beetje te smaakvol worden. Ik heb heimwee naar de dagen dat sterren zelf een jurk kochten, en er dan volslagen belachelijk uitzagen, zoals Jodie Foster in haar pre-Armani tijd die dan in een soort lelijke afgeknipte blauwe prom dress haar beeldje kwam ophalen. Maar goed: hier zijn ze, de Oscar-highlights volgens moi:

Advertisement - Continue Reading Below

 

> Ja, dit heb je echt wel gemist: de rode loper vóór aanvang, waar onze lieveling Tim Gunn de sterren letterlijk het hemd van het lijf vroeg. Leuheuk! Beste vraag, aan Anne Hathaway: what actually belongs to you? Anne kon niks verzinnen, dus ik neem aan dat zelfs haar ondergoed geschonken was voor de gelegenheid. En hopelijk niet geleend.

 

> De oorbellen van Angelina Jolie. Zo mooi, zo groen, zo understated met die zwarte jurk van haar. Ja, oorbellen-envy dus.

Meest gelezen

 

> De Balmain-jurk van Penelope Cruz. Het was een beetje een taart, maar ze had hem zelf gescoord in een vintage winkel waar ze ’m jaren geleden al gespot had. De jurk was zestig jaar oud, dat is nog eens recyclen. En een leuke manier om een van de hotste labels van nu even een name check te geven.

 

 

RODARTE-ZUSJES

> De jurk van Reese Witherspoon was de enige die echt fashion forward was. En van onze favoriete Rodarte-zusjes, die dubbel scoorden, want Natalie Portman droeg ook een jurk van hen. Hoe mooi is trouwens Rodarte’s jongste collectie? Ik ben dol op al die uitgebleekte taupe-achtige tinten. Zal beeldig staan bij mijn eigen uitgebleekte teint.

 

> Nederland was ook vertegenwoordigd op de rode loper, want de skull-ringen van Mickey Rourke waren van de Nederlandse sieradenontwerpster Juliette Booker, van Soho Hearts. Slechts € 80! Waarschijnlijk het enige op de red carpet dat ook een beetje haalbaar was voor ons gewone stervelingen.

 

> De allerlelijkste jurk was van Beyoncé. Ze leek op zo’n Spaans plastic souvenirpopje dat je oma sinds de jaren zestig op haar dressoir heeft staan. En Philip Seymour Hoffman had kennelijk een bad hair day, want hield de hele ceremonie lang zijn muts op in de zaal.

 

 

HÉT RODDELMOMENT

> Hét roddelmoment: toen Jennifer Aniston op het podium stond en de camera fijntjes het stralende echtpaar Jolie-Pitt in beeld nam.

 

> Hierom viel ik van de bank af van het lachen (al was het ook een beetje triest): Ben Stiller die de totaal ontspoorde en bebaarde Joaquin Phoenix nadeed.

 

> Ook leuk: James Franco en een zeer afgeslankte Seth Rogan die als twee stoners op de bank naar de genomineerde films zaten te kijken en lekker on-PC een lachkick kregen om het nazidrama The Reader.

 

> Het treurigste moment: de speech van de familie van Heath Ledger, die postuum een Oscar kreeg. Alleen maar close-ups van alle natte ogen in de zaal; onbedoeld een goede manier om te laten zien wie er wel en wie er geen botox in het al dan niet droef gerimpelde voorhoofd had.

 

> Ja, en dan moest ik natuurlijk weer tranen laten om Kate Winslet (geen mooie jurk trouwens, ook al was het YSL); heerlijk, geëmotioneerde sterren.

 

 

GOSSIP, GOSSIP, GOSSIP...

Dat was dan weer het award-seizoen. Op naar het voorjaar, zeg ik. Of liever: op naar de andere kant van de wereld, want daarheen vertrek ik voor de komende weken. Houd je me op de hoogte van alle gossip?

 

PS - Nog even wat Gossip Girl-gossip: Helena Christensen overtreft Madonna & kind in de nieuwe Harper’s Bazaar. In een modeserie speelt ze een sexy Mrs Robinson uit The Graduate, die zich wellustig stort op Chuck Bass. Yum, zeg ik. En toy-boy envy.