Dit is er gebeurd met het overgebleven eten van de Oscars

Dankzij actrice Freida Pinto ging er geen kruimel kaviaar verloren.

De filmsterren klagen wellicht iedere ceremonie weer over honger en grijpen als kleine kinderen naar donuts en snoepjes die uit de lucht komen vallen, toch blijft er ieder jaar na de Oscars een enorme hoeveelheid eten over. Van kaviaar tot biefstuk en popcorn met een goud stoflaagje (tja...).

Omdat het natuurlijk vreselijk zonde is om zoveel voedsel verloren te laten gaan, besloten Slumdog Millionaire-actrice Freida Pinto en Copia – een bedrijf uit San Francisco dat technologie gebruikt om voedselafval te verminderen en gemeenschappen in nood te helpen – het dit jaar anders aan te pakken.

Advertisement - Continue Reading Below

Rond een uur of 11 's avonds, toen iedereen wel zo'n beetje was uitgegeten, gingen de medewerkers van Copia naar de Vanity Fair After Party (waar Freida zelf ook aanwezig was), de Independent Spirit Awards en de Women in Film Pre-Oscar Party. In totaal verzamelden ze bijna 620 (!) kilo aan kaviaar, biefstuk en ander lekkers.

Op Instagram deelde de actrice hoe het overgebleven eten meer dan 1100 mensen, waaronder veteranen, vluchtelingen, moslims, vrouwen en kinderen, heeft kunnen voeden. 'We can take care of our own community. It's really quite simple!!,' schreef ze:

More From Oscars
20 articles
Oscars 2018: dit zijn alle genomineerden
Oscars 2018: wie krijgt de award voor beste film?
Casey Affleck
Waarom de Oscar-winst van Casey zo slecht is
Dit is Andrews lieve reactie op Emma's Oscar-winst
Donald Trump over de Oscars

Mooi initiatief.