Dit is het echte verhaal achter die viral foto van afgelopen weekend

Nooit te snel oordelen, mensen.

Meest gelezen

Advertisement - Continue Reading Below

Georgia Gibbs en Kate Wasley zijn beste vriendinnen en allebei model. Laatst postten ze een foto van hen samen en mensen begonnen de twee dames met elkaar te vergelijken. En dat niet alleen, ze beschuldigden Georgia er ook nog van dat ze haar vollere vriendin bodyshamede door zichzelf dunner te maken op de foto.

Georgia Gibbs en Kate Wasley op de foto die viral ging

Meest gelezen

Georgia maakte al snel korte metten met die geruchten en zo blijkt maar weer dat niet iedereen gemeen is: 'Je hebt jezelf dunner gephotoshopt en je vriendin dikker, wat voor vriendin ben jij? Dit was één van de comments en het brak mijn hart omdat Kate en ik beste vriendinnen zijn en waarom zou ik dat doen? Het feit dat een gewone foto van twee mensen samen zo viral gegaan door hun lichaamstypes shockeerde me.'

De vriendinnen besloten zoveel negativiteit om te draaien naar iets positiefs: ze startten het gezamenlijke Instagram-account @any.body_co om te bewijzen dat vrouwen beste vriendinnen kunnen zijn en alles uit het leven kunnen halen, ongeacht hoe hun lichaam eruit ziet. En hierom zijn we zó fan van ze.

Het is zo'n krachtig bodypositivity-initiatief en het heeft in recordtempo al meer dan 80k volgers opgeleverd. De vrouwen vinden dat niemand met zulke vooroordelen zou moeten dealen. Tegen Daily Mail Australia vertelde Kate: 'We willen dat vrouwen stoppen om zich met anderen te vergelijken omdat we allemaal op onze eigen manier prachtig zijn.' Ze vervolgt: 'Gezondheid is zoveel belangrijker dan je maat en gezonde lichamen komen in verschillende vormen en maten. We hebben allemaal onze imperfecties en de dingen waar we onzeker over zijn, maar we zijn allemaal mensen en deze dingen zijn normaal en mooi. Ze maken ons wie we zijn.'

Het is fantastisch om te zien hoe zo'n normale foto die om de meest stomme redenen viral ging zo'n mooi initiatief opgeleverd heeft. Het is zoveel belangrijker om naar de persoon te kijken dan naar hoe iemand eruit ziet. Eén groot applaus voor deze dames die dat nog eens extra benadrukken.

Bron: Cosmopolitan NL