Er zijn 69 nieuwe emoji's in aantocht

Eindelijk, de mannelijke Tinkerbell-emoji is er...

Meest gelezen

Binnenkort kunnen we nog meer met minder zeggen, want er staan 69 gloednieuwe emoji's te popelen om zich in je iPhone te nestelen. Unicode, het bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van de al bestaande emoji's in internetland wist de enorme gaten *sarcastische smiley hier* te vullen met een paar sokken, een borstvoeding gevende moeder, een stuk steak, een meerminman, of wacht... is het een mannelijke Tinkerbell?

Advertisement - Continue Reading Below

De vraag is nog even of ze ook door de keuring gaan komen, dat weten we pas op 30 juni. Wellicht zien ze er tegen die tijd alweer een beetje anders uit dan deze sneak peek die we kregen via Emojipedia, maar dat mag de pret niet drukken.

Meest gelezen

Wat de gemiddelde mens precies met de rots klimmende man of de hersenpan moet is me nog niet helemaal duidelijk. Maar: hoezo is er nu pas een vloekende smiley? Laten we meteen even unaniem besluiten dat we die inzetten om met één teken te kunnen whatsappen dat je ergens te laat gaat aankomen. Scheelt mij veel gestressed getik op de fiets - en bijbehorende levensgevaarlijke situaties.

En hulde aan Unicode voor de moslima, want zonder haar was die diversiteitsslag die ze in emoji's wilden slaan toch zeker niet compleet. Dank ook aan Unicode voor het oranje hart. Opdat het een voorteken mag zijn dat we volgend jaar - stel je voor - eens meedoen met voetballen. En voor de giraf, want een dierenrijk zonder deze mooie wezens? Geen optie.

30 juni dus, dan worden ze gereleased.