Instagram gaat vanaf nu sommige foto's blurren

Dat wordt oppassen met wat je post...

Meest gelezen

Instagram doet er alles aan om het social media-kanaal zo veilig en vriendelijk mogelijk te houden en dus komt de app nu weer met een update.

Blurred lines

De CEO en mede-oprichter van het social media-platform, Kevin Systrom, laat in een nieuwe post weten dat ze vanaf nu sommige foto's op Instagram gaan blurren.

Wanneer een foto gevoelig of seksueel materiaal bevat, komt er een filter overeen, waardoor 't kiekje wazig wordt. Zo zijn ze er zeker van dat de jonge doelgroep die op het social media-kanaal zit, niet overspoeld wordt met beelden waar ouders niet blij mee zouden zijn. Systrom legt uit:

Advertisement - Continue Reading Below

'Soon you may notice a screen over sensitive photos and videos when you scroll through your feed or visit a profile. While these posts don't violate our guidelines, someone in the community has reported them and our review team has confirmed they are sensitive.'

Meest gelezen

Ben je toch enorm benieuwd naar de blurred foto, dan kun je er toch nog bijkomen, door erop te klikken. In het midden van de foto komt een oogje met een streep erdoor te staan en door daarop en vervolgens op de 'see photo' button te klikken, kun je het kiekje zien:

Wat voor soort content er dan door Instagram geblurred gaat worden? Expliciet of gewelddadig materiaal, zoals berichten over dierenmishandeling of humanitaire crises en nakende kiekjes. Mensen die deze beelden posten zullen trouwens niet weten dat hun foto is geblurred, totdat ze kijken naar hun eigen feed.