Je geboortejaar verklapt hoeveel vrienden je hebt

Opmerkelijk.

Als het aankomt op het maken van vrienden, dan zijn millennials (geboren tussen 1982 en 2004) de op een na beste generatie. Alleen Generatie Z (jongeren geboren na 2004) is beter in vrienden maken dan 13 tot 35-jarigen omdat ze – zo geeft een enquête van het Amerikaanse contactlenzenmerk Acuvue aan – socialer zijn.

De belangrijkste reden voor dit onderscheid is social media. Hoewel Generatie Y tijdens hun tienerjaren voor het eerst kennismaakte met het internet, zijn de jongeren van Gen Z geboren in de jaren dat socialmediaplatformen als Facebook (2004), YouTube (2005) en Twitter (2006) ontstonden. Het is voor hen dan ook gemakkelijker om in contact te blijven met familie en vrienden via social media.

Advertisement - Continue Reading Below

Daardoor heeft de generatie na millennials ook meer vrienden. In de enquête gaf zeventien procent van de deelnemers uit Gen Z aan dat ze meer dan tien goede vrienden hadden, voor millennials lag dit percentage op acht procent.

Een verrassende gelijkenis tussen de twee generaties is hoe ze afspreken met hun vrienden. Ondanks de aanwezigheid op social media, geeft 78 procent van de deelnemende jongeren aan dat ze liever in real life communiceren dan via Snapchat of sms – een percentage dat even hoog ligt bij millennials.

Zo maak je als volwassene nieuwe vrienden >