Trump tekent anti-abortuswet

Een goed paasweekend gewenst voor onze Amerikaanse zusters.

Meest gelezen

Achter gesloten deuren, zonder de nodige media-aandacht, in het vooruitzicht van een vreugdevol paasweekend, gaf de president van Amerika de Pro Life-beweging de bevestiging die zij nodig hadden. Niet langer zal de VS federaal geld aan instellingen zoals Planned Parenthood schenken.

De aangenomen wet laat de beslissing om geld over te maken aan ziekenhuizen voortaan over aan de staat zelf. Zij mogen dus zelf beslissen om ziekenhuizen die abortussen uitvoeren geen geld meer te geven. Donald Trump houdt zich met het doorvoeren van deze wet aan zijn verkiezingsbelofte organisaties die abortus promoten en faciliteren geen overheidssubsidie te verschaffen.

De organisatie noemt de aangenomen wet de zwaarste politieke aanval op de gezondheid van een hele generatie vrouwen.

Advertisement - Continue Reading Below

Planned Parenthood is al langer doelwit van de Republikeinen en conservatieven in de VS. De organisatie noemt de aangenomen wet de zwaarste politieke aanval op de gezondheid van een hele generatie vrouwen. Want niet alleen voeren Planned Parenthood-centra abortussen uit, ze bieden ook voorlichting aan vrouwen en leveren andere medische diensten zoals uitstrijkjes.

Trump heeft er nooit een geheim van gemaakt de Pro Life-beweging te ondersteunen. Afgelopen januari Twitterde de president dat de #MarchForLife zijn volledige support heeft. Tijdens de anti-abortus march in Washington werden duizenden activisten enthousiast toegesproken door vicepresident Mike Pence en Trumps media-adviseur Kellyanne Conway.

Meest gelezen

Volgens Trump is het gewoon logisch Pro Life te zijn. Aan CBN vertelt hij in april 2011 zijn ervaring met het onderwerp: 'I'm pro-life, but I changed my view a number of years ago. One of the primary reasons I changed [was] a friend of mine's wife was pregnant, and he didn't really want the baby. He was crying as he was telling me the story. He ends up having the baby and the baby is the apple of his eye. It's the greatest thing that's ever happened to him. And you know here's a baby that wasn't going to be let into life. And I heard this, and some other stories, and I am pro-life.'

Dus vrouwen, mocht je nou ongewilde zwanger zijn van een lamlul, dan moet je maar zo denken; volgens Trump wordt deze baby op een dag de apple of his eye.

Juist. Zo makkelijk gaan die dingen.

Wat is er zo Pro Life aan om op deze wereld te komen in een onveilige omgeving en zonder kansen?

Vraag ik me af hoe Trump het voor zich ziet als al die ongeplande baby's uit moeders die niet financieel of emotioneel in staat zijn om voor die baby's te zorgen op de wereld worden gezet? Het Amerikaanse zorgstelsel zit verre van ideaal in elkaar en met de Affordable Care Act is het er voor de laagste inkomensklasse niet beter op geworden. Het is daarnaast in Amerika ook niet zo dat nieuwe moeders betaald verlof krijgen. De werkgever is niet verplicht dit te doen. Als de vrouw nog niet zo lang werkzaam is bij een bedrijf, of geen vast contract heeft, is de kans op betaald verlof klein. Ook hier worden juist de kwetsbare groepen getroffen.

Dan nog dit: als je vindt dat in veel gevallen de zwangerschap voorkomen had kunnen worden, wat in zeker mate ook zo is, moet je niet bezuinigen op instellingen die voorlichting geven of op het verkrijgen van anticonceptie voor vrouwen. Wat is er zo Pro Life aan om op deze wereld te komen in een onveilige omgeving en zonder kansen?

Trumps nieuwe anti-abortusregel heeft invloed op vrouwen over de hele wereld >