De nieuwe 'What's Sexy'-lijst van Victoria's Secret ligt onder vuur

Victoria's Secret maakt weer een flinke misser.

Meest gelezen

Ieder jaar komt Victoria's Secret met een #WhatIsSexy-lijst, waarin ze alle mensen uit de entertainmentindustrie opsommen die ze 'sexy' vinden.

Welnu, deze week was het weer tijd voor die lijst, en na het online zetten van hun keuzes, kreeg het lingeriemerk een berg kritiek over zich heen. En terecht.

Geen diversiteit bij Victoria's Secret

Mensen op social media riepen Victoria's Secret meteen op het matje omdat er totaal geen diversiteit in de lijst te bekennen was. Niet alleen is het om te beginnen al best wel tricky voor een merk om mensen voor te schotelen wat dan wel niet sexy moet zijn, als er ook nog eens zo'n eenduidig beeld wordt gegeven - enorm dun, blank, jong - kun je natuurlijk wel verwachten dat mensen je dat niet in dank afnemen.

Advertisement - Continue Reading Below

Victoria's Secret koos onder andere Margot Robbie, Taylor Swift, Billie Lourd en Lady Gaga als hun 'meest sexy sterren' - allemaal jonge, blanke en zeer slanke vrouwen (bekijk de hele lijst hier). Er waren een paar 'minority women' te vinden op de lijst, zoals Jamie Chung, Priyanka Chopra en Olivia Munn, maar het overgrote deel bestond uit blanke vrouwen, waardoor Victoria's Secret's definitie van wat sexy is weer eens het gesprek van de dag werd.

Meest gelezen

Wederom een niet al te slimme zet van het lingeriemerk, dat al steeds meer kritiek krijgt omdat ze totaal niet weten te vatten waar de huidige tijdsgeest om draait. En dat zijn dus niet voornamelijk blanke, zeer dunne en jonge vrouwen die met vleugels over een catwalk moeten paraderen terwijl ze handkusjes uitdelen.

Hopelijk gaan ze deze twitterberichten eens een keer lezen: