Onderzoek heeft uitgewezen: dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Hallo dakterras met zwembad en indoor park.

Meest gelezen

Met een rooftop-zwembad, overdekte tuinen en zijn eigen Hello Kitty-café (je voelt 'm al aankomen; dit moet ergens in Azië zijn), kunnen we stellen dat Singapore's Changi International airport andere luchthavens in de wereld op zijn minst een klein beetje te kakken zet.

Op naar Singapore

Het vliegveld, waar jaarlijks bijna 59 miljoen passagiers komen en gaan, werd door reissite AirHelp uitgeroepen tot de allerbeste ter wereld. En vergis je niet; in de wereldwijde ranking is het niet alleen uiterlijk vertoon dat telt, ook naar factoren als het aantal vertragingen per jaar, gecancelde vluchten, kwaliteits- en service onderzoeken en zogenaamd socialmediasentiment werd gekeken.

Advertisement - Continue Reading Below

Singapore Changi excelleerde op meerdere levels, met name waar het op weinig vertragingen aankwam.

Singapore Changi's Hello Kitty cafe
Meest gelezen

Ondanks het hoge aantal vluchten en de grote passagiersstroom scoorde het vliegveld een 8,8 op een schaal van 10 voor punctualiteit. Het afgelopen jaar werd minder dan 1 procent van alle vluchten gecanceld of langer dan drie uur vertraagd. Ook kreeg het een 10 (een 10!) voor haar service, en na een analyse van meningen van passagiers op Twitter bleek het overall tevredenheidsniveau een 6 op een schaal van 10 te zijn, wat hoger is dan de meeste andere luchthavens.

Terminal 3

Dat laatste zou zomaar iets te maken kunnen hebben met Changi Airport's ecologische terminal 3, waar natuurlijk daglicht is nagebootst, evenals tuinen waar meer dan 200 verschillende plantensoorten groeien en allerlei vlinders rondfladderen.

Terminal 2 is favoriet om zijn entertainmentaanbod, incluis een 24-uurs bioscoop en speeltuin, terwijl in terminal 1 het rooftop-zwembad huist en een round-the-clock spa-service.

Naar verluidt is de lijst met extravagante tijdbestedingen bovendien nog niet af. Recent werd nog aangekondigd dat het vliegveld een amusementspark zal openen in 2019. Onder de naam Jewel zal het gebouw net buiten terminal 1 zo'n driehonderd restaurants en winkels gaan huizen, evenals de grootste indoor-tuin ooit, genaamd Forest Valley, met een – hou je vast – veertig meter hoge waterval, de Rain Vortex.

Het lijkt er dus niet op dat Singapore Changi de titel 'beste airport ter wereld' van plan is te gaan verliezen in de nabije toekomst.

Deze luchthavens haalden eveneens een plek in AirHelp's Top 10:

1. Singapore Changi Airport, Singapore

2. Munich International Airport, Duitsland

3. Hong Kong International Airport, Hong Kong

4. Copenhagen Kastrup Airport, Denemarken

5. Helsinki - Vantaa Airport , Finland

6. Cincinnati Northern Kentucky International Airport, Verenigde Staten

7. Barcelona - El Prat Airport , Spanje

8. Madrid Adolfo Suarez-Barajas Airport, Spanje

9. Auckland International Airport, Nieuw-Zeeland

10. Frankfurt International Airport, Duitsland

Bron: Harpers Bazaar NL