De 6 beste festivalhacks op een rij

Festival 101, zo doe je dat:

1. Neem losse dopjes van een waterfles mee. Als je een flesje water koopt halen ze altijd het dopje eraf, waardoor je je halve liter direct op moet drinken. Met een los dopje in de tas bepaal je vanaf nu zelf wanneer je dat doet. Thankyouverymuch.

2. Mag je geen drank mee het terrein op nemen? Doe creatief met de kleurstoffen waarmee je ook voedsel kunt kleuren, en vermom je wodka tot mondwater.

3. Te laat om vooraan te staan bij je favoriete band? Loop om en probeer via de zijkant het publiek in te duiken. Of doe alsof je iemand vooraan zoekt; kijk slightly troubled. Met twee of drie bier in je handen werkt ook goed, alsof je op weg bent naar je vrienden.

Advertisement - Continue Reading Below

4. Ducttape is je beste vriend: van een scheur in je tent, tot het aan elkaar tapen van een opgerolde slaapzak met kussen, ja zelfs een gat in je favoriete festivallaarsjes – bij regen vrij onhandig – kunnen gefikst worden met het zilverkleurige tape. Neem altijd een rolletje mee.

5. Om ruimte in je toilettas te besparen neem je stukjes zeep mee, in plaats van een fles douchegel. Chip een paar stukken van een blok zeep af, neem ze mee in een plastic ziplockzakje: perfect voor een one-wash-sessie.

6. Meer licht in je tent 's nachts? Heb je maar twee items voor nodig: een doorzichtige jerrycan gevuld met water en een campinghoofdlamp met led-lamp. Bind de hoofdlamp om de jerrycan met de led-verlichting tegen het plastic aan. Doe het lampje aan, et voilà: je jerrycan is opeens een lantaarn.

Dit zijn de BESTE festivals van 2017 voor dagjesmensen én tentjesliefhebbers >