Dit zijn de beste buitenzwembaden van Nederland

Hier moet je zijn voor verkoeling tijdens tropendagen in Nederland.

Meest gelezen

Geen zin in om met de rest van Nederland in de file richting strand te staan, en is park, tuin of balkon je te heet? Nederland kent de leukste buitenzwembaden. Echt. We wijzen je de weg in onderstaand lijstje.

W Hotel Amsterdam

Midden in het centrum van Amsterdam bevindt zich het buitenzwembad van het W hotel, het WET DECK. Een bijzonder exemplaar, want dit tweeëntwintig meter lange bad is gelegen op de zesde verdieping van het hotel en biedt een wondermooi uitzicht op de Dam. En nee, dit zwembad is niet alleen toegankelijk voor hotelgasten, ook voor bezoekers van de W lounge. Cocktail + frisse duik, niet verkeerd toch?

Advertisement - Continue Reading Below

> Spuistraat 175, Amsterdam

Badhotel Rockanje

Aan de kust, iets bij Voorne-Putten, ligt Badhotel Rockanje, waar je een duik kunt nemen in haar riante zwembad en waar je je middenin de natuur waant. De geur van bomen, het geritsel van de duinen en de zeewind in je haar. Op vierhonderd meter ligt het strand waardoor je ook nog vanuit 't zwembad de zee in kunt rennen, mocht je willen.

> Tweede Slag 1, Rockanje

Meest gelezen

Zwemlust

Een lieflijk natuurbad, kneuterig bijna, dat al 80(!) jaar bestaat. Het ziet uit op een machtig mooi Vecht-pand, er is een strandje, een hoge duikplank (en een lage) en een kabelbaantje. Zwemlust krijg je dan vanzelf. Geopend op 28 april t/m 14 september.

> Zandpad 15, Nieuwersluis

Spa Zuiver

Niet alleen behoefte aan een verfrissende duik, maar ook rust aan 't hoofd? Spa Zuiver is de locatie bij uitstek. Het heeft een veertig meter lang zwembad, gelegen in het Amsterdamse Bos. Perfect voor badpret zonder herrie.

> Koenenkade 8, Amsterdam

Het Oosterbad

Het Oosterbad is het oudste natuurzwembad van Nederland. Gelegen in Aalsmeer en geopend van half mei tot begin september. In die periode is er van alles te beleven, maar het belangrijkste van al: je kunt er terecht voor een verkoelende sprong in 't diepe.

> Mr. Jac. Takkade 1, Aalsmeer

Het Noorderparkbad

Altijd al een keer een duik willen nemen in het mooiste zwembad van de wereld? Daar heb je dus geen retourtje tropisch eiland voor nodig, dat zwembad ligt gewoon in Amsterdam! Het Noorderparkbad is in 2016 uitgeroepen tot mooiste zwembad ter wereld tijdens de zwembadbeurs Piscine Global in Lyon, met name vanwege de mooie architectuur.

> Sneeuwbalweg 5, Amsterdam

Openluchtzwembad Klarenbeek

In 1954 werd op het Arnhemse Landgoed Klarenbeek een openluchtzwembad geopend en het is nog immer een ontiegelijk succes. Het terrein bestaat uit drie bassins, twee kleine en een grote van maximaal 3,60 meter diep.

> Hommelseweg 536, Arnhem

De Spartelvijver

Dit natuurzwembad gelegen in Hooge Mierde is omringd door bossen, heide en vennen, wat je een ultiem vakantiegevoel geeft. Mocht je na de zwembeurt behoefte hebben aan koek en zopie, dan ben je bij de Spartelvijver ook aan het juiste adres.

> Weeldsedijk 1, Hooge Mierde

Sijsjesberg

Dit zwembad ligt verscholen tussen de bossen en heiden van het Gooi en is zeker een bezoekje waard op een tropische dag. Je kunt er niet alleen terecht voor een frisse duik en een krolslag, er is ook genoeg plek op de groene ligweide waar je kunt genieten van de zon.

> Ericaweg 24, Huizen

Openluchtzwembad Zwolle

Dit bad is sinds 1994 een rijksmonument en leent zich uitstekend voor een zwempartij in de buitenlucht.

> Ceintuurbaan 1, Zwolle

Brediusbad

Het Brediusbad aan de rand van het Westerparkgebied in Amsterdam is een fijn en wat kneuterig buurtbad, waar het doordeweeks heerlijk banen trekken is. Met name in de ochtend. En heb je een dag wat minder haast, dan kun je na het zwemmen nog even op het gazon plaatsnemen om op te drogen.

> Spaarndammerdijk 306, Amsterdam

Boekenberg

Het is een stukje rijden maar dan ben je wel op een bijzondere plek. In Deurne (ja, dat ligt in België), is een ecologische zwemvijver. Planten zuiveren het water er op een natuurlijke manier waardoor dit zwemparadijs vrij is van allerlei chemicaliën. De vijver is drieënzeventig meter lang, dus ruimte genoeg om op je gemak wat baantjes te trekken.

> Van Baurscheitlaan ter hoogte van nr. 68, Deurne

Bron: Harpers Bazaar NL