Deze - anders zo populaire - kindernamen worden ineens niet meer gekozen

Het begint met een H en eindigt met een Y.

De afgelopen presidentsverkiezingen in Amerika waren op zijn zachts gezegd nogal spannend. Tot op het laatste moment bleef onduidelijk wie er zou gaan winnen. De ene keer stond Donald Trump bovenaan, de andere keer was het Hillary Clinton. Naast de opmerkelijke uitslag gebeurde er nog iets opzienbarends. Hoe populairder de kandidaten werden, hoe minder populair hun namen.

Op de lijst

Volgens een lijst van The Social Security Administration met de populairste namen van 2015, zijn de namen Donald en Hillary nog nooit zó onpopulair geweest. De naam Donald stond lange tijd op plaats 441. Toen kregen nog maar 690 kinderen de naam Donald. Volgens The Washington Post is dat het laagste aantal sinds 1900. De afgelopen negentig jaar stond de naam altijd in de top 100, tot dit jaar.

Advertisement - Continue Reading Below

Hillary

Ondertussen heeft de naam Hillary de top 1000 dit jaar helemaal niet bereikt. 136 meisjes kregen de naam in 2015. De naam kwam voor het eerst in de top 1000 terecht in 1963. In 1992 had de naam een absolute piek, deze stond toen op nummer 132.

Waarschijnlijk heeft het er alles mee te maken dat Bill Clinton in 1992 voor het eerst won als presidentskandidaat. Al snel werd de naam weer minder populair. In 1994 stond de naam op nummer 566 en in 2007 op nummer 961. Daarmee is de naam Hillary één van de snelst dalende namen in de geschiedenis.

Bron: Cosmopolitan

Dit betekenen de namen van de kinderen van Beyoncé >