Er komen 3 nieuwe Harry Potter-boeken aan

J.K. Rowling zette weer eens pen op papier.

Meest gelezen

Afscheid nemen van Harry Potter hoeven we gelukkig helemaal niet. Ging begin dit jaar in Utrecht nog die geweldige tentoonstelling van start, met de nieuwe Fantastic Beasts-filmreeks wanen we ons ook weer even helemaal terug in de wondere wereld van J.K Rowling.

Harry Potter is jarig

Was 2016 op Potter-gebied met een nieuwe film, toneelstuk en het Cursed Child-boek al een goed jaar, het staartje van 2017 wordt voor fans ook smullen. Niet alleen is het dit jaar precies 20 jaar geleden dat de eerste versie van het eerste Harry Potter-boek, Harry Potter and the Philosopher's Stone,in de boekwinkels lag, voor die gelegenheid besloot J.K Rowling wederom pen op papier te zetten.

Advertisement - Continue Reading Below

3 nieuwe Harry Potter-boeken!

Want jawel, er komen drie(!) nieuwe Harry Potter-boeken aan deze herfst. Twee van de boeken zijn gemaakt voor de nieuwe tentoonstelling die in de British Library in Londen gaat draaien van oktober tot februari 2018.

Het eerste boek heeft de naam Harry Potter: A History of Magic - The Book of the Exhibition gekregen en zal lezers dan eindelijk door de onderwerpen die Harry en zijn vrienden studeerden op Zweinstein leiden. Iets waar fans J.K. Rowling al jaren om smeekten.

Meest gelezen

Harry Potter - A Journey Through A History of Magic zal andere elementen van Rowlings magische wereld vertellen en gaat vooral over de minder begrepen variëteiten van magie, zoals alchemie en hekserij.

Om af te sluiten is het derde boek een gloednieuwe, geïllustreerde editie van het derde boek van de originele reeks, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Een waar collector's item voor echte fans dus. Net als de eerdere geïllustreerde versies van de Philosopher's Stone en Chamber of Secrets, zit Jim Kay weer achter deze editie. Het boek zal op 3 oktober 2017 uitkomen.

Jouw leesvoer voor de herfst is dus geregeld.

GIF