Ushers Carpool Karaoke is zojuist uitgekomen - maar de timing is zeer verdacht

Usher ligt momenteel onder vuur en lijkt Carpool Karaoke in zijn voordeel te willen gebruiken.

Meest gelezen

Zoals je inmiddels vast wel weet, niets gebeurt in celebrityland zomaar. Plaatst Beyoncé een eerste foto van de tweeling op Instagram? Geen toeval, man Jay-Z heeft immers een nieuw album te promoten. Is Jennifer Lawrence plots weer eens in het nieuws met een gek verhaal? Handig uitgedacht, want er komt een nieuwe film aan. En ga zo maar door.

Usher draait inmiddels al flink wat jaren mee, en weet de media ook slim naar zijn hand te zetten. Zo bewijst hij nu maar weer eens met Carpool Karaoke.

Advertisement - Continue Reading Below

Usher zit in de penarie

Het kan je haast niet zijn ontgaan dat Usher de afgelopen weken flink onder vuur ligt. Een voormalige vlam van de zanger klaagde 'm aan omdat-ie haar willens en wetens had blootgesteld aan het herpesvirus. Ze eist 17 miljoen euro van de zanger omdat hij haar heeft opgezadeld met de seksueel overdraagbare aandoening, toen ze onveilige seks hadden.

Toen het nieuws naar buiten kwam was het hek van de dam en kwamen meer vrouwen naar voren die onveilige seks hadden gehad met Usher, terwijl hij wist dat hij het virus bij zich droeg. Volgens Radar Online heeft de zanger in 2012 al eens 1 miljoen euro aan een vrouw betaald om haar mond te houden toen ze van hem genitale herpes had gekregen. Hij weet dus al jaren dat hij rondloopt met de zeer besmettelijke SOA en lijkt zijn bedpartners er niet tegen te willen beschermen.

Meest gelezen

In rechtbankdocumenten uit 2012 valt te lezen dat Usher (echte naam Usher Raymond IV) de vrouw in een reeks telefoongesprekken en online chatsessie zijn excuses heeft aangeboden en had gezegd dat hij 'het allemaal zou regelen'.

Flash forward naar 2017 en de zanger lijkt er niet veel van geleerd te hebben.

Ushers eerherstel

Afijn, een slechte zaak dus, en dus doen Usher en zijn team er alles aan om zijn imago weer een beetje op te krikken. En waarmee kun je dat beter doen dan met een Carpool Karaoke-video?

De tijden dat we Justin Bieber massaal haatten? Voorbij, onder andere door dié inmiddels beroemde Carpool Karaoke-video uit 2015. En als JB zichzelf van meest gehate artiest naar een geliefde en gerespecteerde zanger kan knokken, moet Usher mensen die rechtszaak ook (een beetje) doen kunnen vergeten toch?

GIF

Wellicht te makkelijk gedacht. Justin Bieber mag dan wel de protegé van Usher zijn en de goede man heeft dus een magistraal muzikaal én media-inzicht — niemand is immers zo populair als JB — bij zichzelf zal dit kunstje anders uitpakken.

Natuurlijk, vrouwen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid in het hebben van veilige seks, maar sterren maken misbruik van hun faam en de starstruck-heid van hun verovering in zo'n situatie. Ook naar: Usher is al twee jaar getrouwd met Grace Miguel, maar de vrouw in kwestie liep afgelopen april het virus na een rendez-vous met 'm op. Al met al een flinke deuk voor Ushers imago.

En hoewel mensen Justin Bieber 'slechts' haatten om zijn muziek en uit de hand gelopen acties; plassen in een plantenbak en eieren naar het huis van de buren gooien is hier natuurlijk niets bij.

Kan James Corden Usher helpen?

Wat ik niet snap is waarom de Late Late Show en James Corden zich met hun razendpopulaire Carpool Karaoke-segment hiervoor lenen. Natuurlijk, de video was al voor al deze heisa opgenomen, maar de timing van het uitzenden is meer dan verdacht.

Ushers nieuwe album komt pas in september uit en wanneer je de Carpool Karaoke-video's van andere sterren langsgaat, kiezen ze immer een uitzenddatum die veel dichter bij de release van hun nieuwe muziek ligt. Bovendien is juli (hallo komkommertijd!) nou niet echt hét uitgelezen moment om een video waarvan je wilt dat-ie viral gaat de wereld in te slingeren.

Geheid dus dat Ushers team de Late Late Show heeft gepusht om het filmpje nu uit te zenden, ten tijde van een lopende zaak — en mogelijk meerdere zaken — tegen hem. Tja, daar prikken we natuurlijk zo doorheen.

Verder is de Carpool Karaoke heus gezellig hoor. Usher doet zijn grote hits — van Let It Burn (toepasselijk) tot Yeah! — en hij heeft natuurlijk een prachtstem en ook een goed gevoel voor humor. Opmerkelijk is het moment dat ze besluiten zijn Hollywoodster te gaan oppoetsen. Een onvoorziene knipoog naar zijn imago van nu. Oppoetsen; daar zal Usher nog wel wat maanden zoet mee zijn.