Geen enkele vrouw van kleur op de Forbes-lijst van best betaalde actrices

De vrouwen op de lijst zijn wél ouder, maar allemaal blank.

Volgens Forbes verdiende Emma Stone 26 miljoen dollar in 2017, wat haar de best betaalde actrice ter wereld maakt. Ondanks dit imposante bedrag, verdient Emma Stone nog steeds minder dan haar mannelijke collega's. Ze pleit daarom, terecht, voor gelijke betaling voor Hollywoodacteurs en -actrices.

Inderdaad een aandachtspunt. Nu een heel belangrijk volgend aandachtspunt: op de lijst van best verdienende vrouwen is geen enkele vrouw van kleur te vinden.

Advertisement - Continue Reading Below

1. Emma Stone— 26 miljoen dollar

2. Jennifer Aniston— 25.5 miljoen dollar

3. Jennifer Lawrence— 24 miljoen dollar

4. Melissa McCarthy— 18 miljoen dollar

5. Mila Kunis— 15.5 miljoen dollar

6. Emma Watson— 14 miljoen dollar

7. Charlize Theron— 14 miljoen dollar

8. Cate Blanchett— 12 miljoen dollar

9. Julia Roberts— 12 miljoen dollar

10. Amy Adams— 11.5 miljoen dollar

Gebrek aan kleur

Volgens Natalie Robehmed, associate editor bij Forbes, komt het gebrek aan vrouwen van kleur op de lijst doordat maar 28,3 procent van de karakters is geschreven voor een persoon van niet-blanke afkomst. Dat betekent dat er minder goed betaalde rollen zijn te vergeven aan actrices met een niet-witte huidskleur en daardoor komen zij ook niet op de lijst voor.

Meest gelezen

Overigens geldt dit niet voor mannelijke acteurs met een niet blanke huidskleur, deze zijn op de Forbes-lijst beter vertegenwoordigd.

Ageism

Het positieve nieuws is dat er niet alleen maar jonge vrouwen op de lijst staan. 60 procent van de top is boven de veertig jaar, waaronder Melissa McCarthy, Julia Roberts en Cate Blanchett.

Dit is hoe de Game of Thrones eruit had gezien met de oorspronkelijke acteurs >