17 dingen die prima waren in de jaren 90 maar nu niet meer

Aangeklede mensen in het zwembad duwen, is dus niet meer grappig.

Meest gelezen

We vinden het heerlijk om nostalgisch te zijn over de jaren 90. Het was een makkelijker decennium, want we waren nog niet vastgegroeid aan onze telefoons en kleding die niet helemaal paste was cool.

We herinnerden ons weer hoe erg zaken veranderd zijn, toen we op Reddit zagen wat er toen tof was. In een recent forum vroeg AskReddit aan mensen: 'Wat was sociaal geaccepteerd in de jaren 90 en nu niet meer?' Lezers deelden de dingen die ze missen en helemaal niet uit dat decennium. Lees hier de meest herkenbare antwoorden, maar je bent gewaarschuwd: ze kunnen serieuze nostalgie veroorzaken.

Advertisement - Continue Reading Below

1. Plannen niet vastleggen

Reddit-gebruiker LetMeStopURightThere herinnert zich dat we in de jaren 90 geen berichtjes stuurden met 'sorry, ik kan toch niet': mensen spraken gewoon af en kwamen opdagen zonder te bevestigen of af te zeggen.

2. Niet laten weten of je te laat kwam

Dit houdt verband met wel of niet afzeggen, namelijk het aankondigen dat je laat zal zijn. Reddit-gebruiker JeffMartinsMandolin schrijft dat je, als je eenmaal van huis was vertrokken, niet meer kon laten weten of je te laat zou zijn.

Meest gelezen

3. Met iemand meelopen naar de gate op het vliegveld

Reddit_is_my_power zegt: 'Iemand dag zeggen bij de gate kan vandaag de dag, zonder eigen boardingpass, echt niet meer. Die vlieger gaat niet op.'

4. Contactinformatie herinneren

In de jaren 90 moest je belangrijke nummers onthouden of opschrijven. Vandaag de dag is het vreemd. 'Als je nu iemand zegt dat je zijn nummer hebt onthouden, lijkt het of je geobsedeerd bent,' aldus esoteric_enigma.

5. Weigeren bij te blijven met technologie

RealJacktheJack herinnert zich dat het prima was om te zeggen dat je geen computer had. Kun je je voorstellen dat iemand vandaag de dag technologie weigert?

6. Opeens bij vrienden langsgaan

Zowel papadapalis als bamboozled18 herinneren zich dat je gewoon langsging bij vrienden. Nu moet je bij de meeste mensen echt een bezoek aankondigen.

7. Cd's gebruiken

Gebruiker juiceboxheero herinnert zich dat je via een cd op internet kon. Ach ja...

8. Geblondeerde stekels

Reddit-gebruiker nlippe herinnert zich deze trendy bleekstijl uit de jaren 90, ook Jinn_and_tonic maakt *NSYNC-er Justin Timberlake en zijn 'gebleekte, noodle-achtige haar' belachelijk. Maar gebleekte stekels zijn niet de enige trend waarvan mensen blijven zijn dat deze voorbij is: NachoTacoYo herinenrt zich afritsbare broeken en funkmasterem vindt dat schelpenkettingen niet terug hoeven te komen.

9. Luisteren naar de inbeltonen

Weet je nog hoe je computer klonk als je inbelde op internet? Reddit-gebruiker ASmittenKitn doet het even na: 'Pshhhkkkkkkrrrrkakingkakingkakingtshchchchchchchchcchdingdingding.' Ja, onze wifirouters maken nu dat geluid echt niet meer — eigenlijk maken ze helemaal geen geluid.

10. Mensen in zwembaden duwen

Begin jaren 90, toen een doorweekte telefoon nog geen angst was, was het duwen van mensen in zwembaden grappig, herinnert Levelagon zich. 'Als je dat nu doet, ben je diegene vast 500 dollar verschuldigd,' schrijft hij.

11. Iets terugspoelen

Reddit-gebruiker lippoper was kort en krachtig over zijn jaren-90-herinnering: 'iets terugspoelen.' Gelukkig hoeven we niet meer elke aflevering van Orange is the New Black terugspoelen op Netflix nee...

12. Roken in restaurants

We zijn blij dat roken in restaurants, zoals ArtSchnurple herinnert, voltooid verleden tijd is.

13. Liedjes opnemen op cassettes

Reddit-gebruiker marifomin herinnert zich dat je urenlang voor de radio zat te wachten tot je lievelingsliedje langskwam zodat je hem op kon nemen op een bandje. Wat een tijd was dat!

14. Moeilijk doen om internet of je telefoon te gebruiken

We herinneren ons allemaal, net als doogie221, dat we een familielid van het internet moesten afsturen zodat we konden bellen.

15. Met cheques betalen

Wanneer zal je voor het laatst iemand zijn chequeboekje trekken? Ils201 herinnert zich dat dat normaal was in de jaren 90. Nu betalen we alles met plastic kaarten.

16. Mensen bellen

Veel Reddit-gebruikers, waaronder 0hwhataworld, mijmeren over de tijd dat je nog geen berichten stuurden en daadwerkelijk mensen opbelde.

17. Een papieren kaart gebruiken

Hoe deden we dat zonder navigatiesysteem? BaracksCousin herinnert ons aan papieren kaarten en hoe normaal het was die te gebruiken in de jaren 90.

En dit is hoe celebrities eruitzien met ninetieswenkbrauwen >

[h/t Reddit

Bron: Good Housekeeping